Απορρίφθηκε από τη δικαιοσύνη το αίτημα της προηγούμενης εργοδοσίας να αναλάβει εκ νέου τη διοίκηση της ΒΙΟΜΕ. Η απόφαση ικανοποίησε τους εργαζόμενους στη ΒΙΟΜΕ που συνεχίζει να λειτουργεί ως αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο.

Σύμφωνα με το left.gr, η προσωρινή διοίκηση που προτεινόταν από την σύνδικο αποτελούνταν ουσιαστικά από μέλη της προηγούμενης εργοδοσίας, που εγκατέλειψε τον Μάιο του 2011 οριστικά το εργοστάσιο, αφήνοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους επί πολλούς μήνες.

Στην πρόταση της συνδίκου το σωματείο εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ είχε καταθέσει δική του πρόταση για διορισμό προσωρινής διοίκησης με βασική αρμοδιότητα την αποφυγή πτώχευσης της ΒΙΟΜΕ, την έρευνα για την κακοδιαχείρηση των οικονομικών της ΒΙΟΜΕ και πρόταση για την πλήρη επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Σχολιάζοντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» τις εξελίξεις, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Μάκης Αναγνώστου δήλωσε ότι «τώρα υπάρχει η δυνατότητα να αποκαλυφθούν τα τέρατα της προηγούμενης διοίκησης».

Επιπλέον, σημείωσε από εδώ και πέρα οι εργαζόμενοι προτίθενται να κινηθούν εναντίον του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου της προηγούμενης διοίκησης ακόμη και για τις προσωπικές τους ευθύνες και όχι μόνο τις εταιρικές.