• Αναζήτηση

Aρακάς με αγκινάρες και πατάτες

YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

4 αγκινάρες

χυμό από 3 λεμόνια

1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, σε φέτες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες

1 καρότο, σε ροδέλες

2 πατάτες, σε κομμάτια

1 κιλό αρακά, καθαρισμένο

2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες, σε κυβάκια

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, βγάζοντας τα εξωτερικά φύλλα με το χέρι και το χνούδι στο κέντρο με ένα κουταλάκι. Κόβουμε τις σκληρές άκρες των φύλλων που έχουν απομείνει και τις πετάμε. Βάζουμε τις αγκινάρες σε ένα μπολ με 2 ποτήρια νερό και τον χυμό από τα λεμόνια, για περίπου 10 λεπτά, προκειμένου να μη μαυρίσουν. Ανάλογα με το μέγεθός τους, τις κόβουμε στη μέση ή σε τέσσερα κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το καρότο και τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις αγκινάρες και τα αχνίζουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τον αρακά, τις ντομάτες, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε, αν χρειάζεται, λίγο νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά, μέχρι να πάρουν όλα μαζί βράση. Χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 1 ώρα, χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου – αν χρειάζεται, ανακινούμε την κατσαρόλα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.

Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk