Επιστολή στους πρυτάνεις των ΑΕΙ και στους προέδρους των ΤΕΙ έστειλε ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος με στόχο τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές με αναπηρίες μετά την περίπτωση του τυφλού μαθητή Αργύρη Κουμτζή που αντιμετώπισε προβλήματα στην εγγραφή του σε τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

«Με αφορμή την άρνηση συγκεκριμένου τμήματος του ΑΠΘ να εγγράψει επιτυχόντα φοιτητή με αναπηρία, παρακαλώ να φροντίσετε να αρθούν οποιεσδήποτε διατάξεις που υπάρχουν σε εσωτερικούς κανονισμούς λειτουργίας τμημάτων και σχολών ή απορρέουν από συγκεκριμένες αποφάσεις οργάνων, οι οποίες παραβιάζουν την αρχή της ισότητας στην πρόσβασή στην ανώτατη εκπαίδευση, η οποία παρέχεται από την ελληνική πολιτεία» αναφέρεται στην επιστολή του κ. Λοβέρδου.
Για την περίπτωση του τυφλού φοιτητή αποφασίστηκε με εντολή του νυν υπουργού Παιδείας και μέχρι να λυθεί θεσμικά το θέμα αντίστοιχων περιπτώσεων φοιτητών ο νεαρός Αργύρης Κουμτζής θα έχει μαζί του ειδικό συνοδό κατά τη διάρκεια που θα βρίσκεται στα μαθήματα εργαστηρίων στο τμήμα του. Ο συνοδός θα είναι υπάλληλος του πανεπιστημίου, ώστε να μπορέσει ο νεαρός φοιτητής να ολοκληρώσει σωστά την πρώτη του ακαδημαϊκή χρονιά στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ.