Δεν θα συμμετέχουν οι βουλευτές του ΚΚΕ στην συζήτηση στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής για το δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ».

Αυτό αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του κόμματος, με την οποία επιρρίπτονται στην κυβέρνηση «μεγάλες ευθύνες γιατί προκειμένου να καλύψει την αρνητική στάση της για τη σύγκληση της Oλομέλειας της Βουλής, παραπέμπει το ζήτημα στο θερινό τμήμα για μια προσχηματική συζήτηση με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα».

«Οι βουλευτές του ΚΚΕ, με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, ζήτησαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση των νόμων που έχουν οδηγήσει στην απελευθέρωση της ενέργειας και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένου και του ψηφισθέντα νόμου ‘Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας’, του γνωστού ως ‘μικρή ΔΕΗ’» τονίζεται στην ανακοίνωση του.

«Παρ’ όλο που η πρόταση του ΚΚΕ είναι διαφορετική από τις προτάσεις των άλλων κομμάτων, υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συγκληθεί η Oλομέλεια της Βουλής, να γίνει συζήτηση και να αποφανθεί το σώμα για το δημοψήφισμα. Συνεπώς οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν θα πάρουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα συμμετάσχουν στην αυριανή «συνεδρίαση παρωδία» όπως την χαρακτηρίζουν, για το δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ». Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι παραβιάζεται το Σύνταγμα και κάνουν λόγο για εκτροπή.

Η θέση αυτή αποφασίστηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, κάλεσε τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης -του δημοκρατικού τόξου, όπως είπε- σε κοινή συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να «καταγγείλουν τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και να εκφράσουν μια ενιαία θέση».