Από ζαφείρι θα είναι κατασκευασμένη η οθόνη των επόμενων iPhone, εάν τον Σεπτέμβριο επιβεβαιωθεί η γνησιότητα της οθόνης που πρωταγωνιστεί σε νέο βίντεο για το νέο μοντέλο της Apple, iPhone 6.

H Apple λέγεται ότι θα πάψει να χρησιμοποιεί το Gorilla Glass, το σκληρό γυαλί της βρετανικής Corning που δεν χαράζεται εύκολα. Το ζαφείρι είναι το δεύτερο σκληρότερο υλικό μετά το διαμάντι. Αν και μένει να αποδειχτεί εάν θα έχει την απαιτούμενη διαπερατότητα φωτός για να αποδίδει σε ρόλο οθόνης φωτεινά χρώματα ή εάν θα απαιτεί περισσότερη ενέργεια για κάτι τέτοιο, οι φήμες θέλουν τον αμερικανικό κολοσσό να κάνει… ζαφειρένια σχέδια.

«Ατρωτο» το ζαφείρι

O πρωταγωνιστής του βίντεο και μπλόγκερ τεχνολογίας Μαρκ Μπράουνλι, κατά τη διάρκεια του οπτικού υλικού, υποβάλλει την οθόνη (μόνο) ενός iPhone 6 4,7 ιντσών σε συνεχή τεστ αντοχής, από τα οποία εκείνη «γλιτώνει» κυριολεκτικά ανέπαφη. Ο ίδιος αναφέρει ότι η Apple θα προμηθεύεται τον πολύτιμο λίθο από την GT Advanced Technologies και σημειώνει πως ότι το ζαφείρι χρησιμοποιείται ήδη στην πρόσοψη πολυτελών ρολογιών και σε φακούς καμερών.

Το iPhone που θα διαδεχθεί το iPhone 5S και το iPhone 5C λέγεται πως θα κυκλοφορήσει για δεύτερη φορά σε δύο εκδόσεις: iPhone 6 4,7 ιντσών και iPhone Air 5,5 ιντσών. H επίσημη ανακοίνωσή του τοποθετείται στις αρχές Σεπτεμβρίου και η κυκλοφορία του, τουλάχιστον σε Βόρεια Αμερική και Κίνα στα τέλη του ίδιου μήνα.