Μια συναυλία αφιερωμένη στη δύναμη της αλλαγής διοργανώνει το Σάββατο 21 Ιουνίου το ΚΕΘΕΑ Στροφή και ο Δήμος Κορινθίων εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου.
Με κεντρικό σύνθημα «ΚΕΘΕΑ –Η δύναμη να αλλάζεις» οι δύο φορείς σε μια σύμπραξη ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας στο θέμα της πρόληψης και της αντιμετώπισης της χρήσης ναρκωτικών ουσιών στην εφηβεία διοργανώνουν στις 19.30 συναυλία με τη μπάντα της στροφής στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στην Κόρινθο, σε ελληνική και ξένη μουσική.
Στο ΚΕΘΕΑ Στροφή, εδώ και 26 χρόνια 4.000 έφηβοι και οι οικογένειές τους υποστηρίχθηκαν μέσα από τη συμβουλευτική και την θεραπεία. Την ίδια ημέρα της συναυλίας το ΚΕΘΕΑ γιορτάζει τη «Στροφή» για τη ζωή που έχουν κάνει όλα αυτά τα άτομα.
«Από τους απόφοιτους του ΚΕΘΕΑ του ’13, ο μικρότερος ήταν 19 χρονών, και ο μεγαλύτερος 53. Την ίδια χρονιά ο παλαιότερος απόφοιτος συμπλήρωνε 30 χρόνια καθαρός. Οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να αλλάζουν σε όποιο στάδιο και αν βρίσκονται. Ας τους δώσουμε την ευκαιρία» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι άνθρωποι τους ΚΕΘΕΑ.
Λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

Το θεραπευτικό αυτό πρόγραμμα του κέντρου θεραπείας εξαρτημένων ατόμων (ΚΕΘΕΑ) είναι ένα πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης και η απεξάρτηση συντελείται μέσα από ποικίλες ψυχοκοινωνικές δραστηριότητες, αξιοποιώντας κυρίως τις αρχές του μοντέλου των Θεραπευτικών Κοινοτήτων.
Το πρόγραμμα είναι «στεγνό», δωρεάν, και χωρίς λίστες αναμονής. Για αυτό οι έφηβοι και οι οικογένειες που προέρχονται από την περιφέρεια λειτουργούν ξενώνες διαμονής.
Παράλληλα ολοκληρωμένες παρεμβάσεις παρέχονται στα δικαστήρια ανηλίκων Αθήνας και στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα.