Το Σάββατο 7 Ιουνίου στις 12.00 το μεσημέρι, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία του αναπληρωτή καθηγητή του ΕΜΠ και πρώην πρόεδρου του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ), Μαθιού Καρλαύτη, ο οποίος έφυγε από την ζωή το πρωί της Τετάρτης. Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1969, ήταν παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

«Με μεγάλη οδύνη σας ενημερώνω ότι «έφυγε» αιφνιδίως ο αγαπητός συνάδελφος και φίλος, προηγούμενος Πρόεδρος του ΣΕΣ, Αναπλ. Καθηγητής ΕΜΠ Μαθιός Καρλαύτης. Πρόκειται για μια τραγική απώλεια, πρώτα από όλα για την οικογένεια του, και βέβαια τους φίλους και συναδέλφους του, το Σύλλογο, το ΔΣ του, την Ελληνική και παγκόσμια Ακαδημαϊκή κοινότητα» ανέφερε σε έκτακτη ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΣΕΣ, κ. Κώστας Αντωνίου.
Ο Μαθιός Καρλαύτης φοίτησε στη Σχολή Μωραϊτη, έλαβε Bachelor και Master Πολιτικού Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και διδακτορικό (Ph.D.) από το Πανεπιστήμιο Purdue των ΗΠΑ.
Ήταν δραστήριος, πολυγραφότατος και διέθετε πλούσιο επιστημονικό έργο σε διεθνή fora, οργανισμούς, επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, λαμβάνοντας πλήθος διακρίσεων.
Στο ΕΜΠ ασχολούνταν με τον σχεδιασμό μεταφορικών συστημάτων, τη λειτουργία αστικών συγκοινωνιών και ανάλυση συγκοινωνιακών δεδομένων.
Τα τελευταία χρόνια είχε ασχοληθεί με την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου ως επιστημονικός υπεύθυνος της συγκοινωνιακής μελέτης για την διερεύνηση της αποκλειστικής χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς στον οδικό άξονα.
Επίσης, ήταν έφορος της ομάδας πόλο ανδρών του Παναθηναϊκού.