• Αναζήτηση

Με τις «Γέφυρες» κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές Τζήμερος-Σκυλακάκης

Ανταποκρινόμενες στην ανοικτή πρόσκληση του ευρωπαϊκού κόμματος των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών ALDE, η “Δημιουργία, ξανά!” και η “Δράση” ανακοίνωσαν την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου την κοινή κάθοδό τους στις ευρωεκλογές, με τον συνδυασμό «Γέφυρες», όπως και τα ονόματα των πρώτων υποψήφιων ευρωβουλευτών.

Ανταποκρινόμενες στην ανοικτή πρόσκληση του ευρωπαϊκού κόμματος των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών ALDE, η “Δημιουργία, ξανά!” και η “Δράση” ανακοίνωσαν την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου την κοινή κάθοδό τους στις ευρωεκλογές, με τον συνδυασμό «Γέφυρες», όπως και τα ονόματα των πρώτων υποψήφιων ευρωβουλευτών.

Τα δύο κόμματα ανακοίνωσαν επίσης ότι στηρίζουν στην περιφέρεια Αττικής τον συνδυασμό «Δημιουργούμε μαζί», με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον επικεφαλής της “Δημιουργίας, ξανά!”, Θάνο Τζήμερο.

Παράλληλα, τα δύο κόμματα προτίθενται να κατέβουν μαζί και στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, ενώ προγραμματίζουν ομάδες εργασίας ενοποίησης θέσεων ακριβώς μετά τις Ευρωεκλογές και κοινή συνδιάσκεψη το προσεχές φθινόπωρο.

«Οι δημοκράτες φιλελεύθεροι πολίτες που πιστεύουν στην Ευρώπη επιτέλους αποκτούν μία ισχυρή επιλογή στην κάλπη», δήλωσε κατά την παρουσίαση της συνεργασίας ο Θόδωρος Σκυλακάκης, Πρόεδρος της “Δράσης”. «Μπορούν να ψηφίσουν ΝΑΙ στις μεταρρυθμίσεις και ΟΧΙ στο πελατειακό κράτος και να στείλουν το μήνυμα στην Ελλάδα και την Ευρώπη ότι θέλουν λιγότερους φόρους, μικρότερο κράτος και τόπο στους παραγωγικούς Έλληνες. Δημιουργούμε μαζί γέφυρες που ενώνουν την ευρωπαϊκή πορεία με την εθνική ελπίδα. Στηρίζουμε το Θάνο Τζήμερο στην περιφέρεια Αττικής. Έχουμε σχεδιάσει μια συνεργασία με βάθος.»

Από την πλευρά του ο Θ. Τζήμερος, τόνισε: «Δεν είμαστε Ευρωπαϊστές. Είμαστε Ευρωπαίοι. Πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, θεσμική οντότητα στην οποία θέλουμε να καταλήξει η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε, να συνεργαζόμαστε, να δείχνουμε εμπιστοσύνη, να αφήνουμε χώρο στον άλλον, να αξιοποιούμε δημιουργικά και τις ομοιότητες και τις διαφορές μας. Χρειαζόμαστε γέφυρες. Σήμερα η “Δράση» και η «Δημιουργία, ξανά!” ξεκινούν μια πορεία αμοιβαίας υποστήριξης χωρίς ημερομηνία λήξης. Θα είμαστε μαζί και στις εθνικές εκλογές, όποτε γίνουν. Μας αξίζει ένας διαφορετικός πολιτικός πολιτισμός: μια υπεύθυνη πολιτική που θα στηρίζεται σε υπεύθυνους πολίτες.»

Οι πρώτοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές είναι οι: Νίκος Αλυφαντής, Διονύσιος Βενιεράτος, Αρετή Γεωργιλή, Διανέλος Γεωργούδης, Ερμέλα Γιάννα, Γιώργος Γιαννούλης-Γιαννουλόπουλος, Δημήτρης Διονυσόπουλος, Γιώργος Καραβάνας, Σπύρος Κιτσινέλης, Φώτης Κοκοτός, Σεραφείμ Αθ. Κοτρώτσος, Δημήτρης Κουλέτσης, Ηλίας Κώνστας, Πέτρος Λεύκοβιτς, Δέσποινα Λιμνιωτάκη, Ηλίας Λοστρόμος, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Νίκος Μαυρίδης, Χρήστος Μπεζιρτζόγλου, Γεώργιος Μπήτρος, Μαρία Παπαδοπούλου, Θεοδόσης (Σάκης) Παπαθεοδώρου, Παναγιώτης Περγαντάς, Αναστάσιος Πολυχρονόπουλος, Αμφιθέα Καψούλη – Σβένσεν, Αλφρέντο Σαλτιέλ, Δημήτρης Σιόλιος, Νίκος Σπανουδάκης, Χαράλαμπος Σταμέλος, Θεόδωρος Τόνας και Βασίλης Τσιατσιάμης.

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk