Τη νέα δέσμη κινήτρων για την καλοκαιρινή περίοδο 2014, που υπόσχονται μεγαλύτερη ανάπτυξη της αεροπορικής κίνησης, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ).

Μάλιστα, το «Ελ. Βενιζέλος» υπογραμμίζει ότι τους τελευταίους μήνες καταγράφεται διψήφιος ρυθμός αύξησης των ξένων επιβατών με προορισμό την Αθήνα, ενώ για το 2014 μιλά για «εξαιρετικά θετικές ενδείξεις».
Ειδικότερα, τα τέσσερα κίνητρα (Διατήρησης Πτήσεων, Μετεπιβιβαζομένων Επιβατών, Πληρότητας Δρομολογίων και Ανάπτυξης Ειδικών Αγορών) για τη θερινή περίοδο (Απρίλιος –Οκτώβριος 2014), αναφέρει, «αντιστοιχούν σε σημαντικές εκπτώσεις που φτάνουν έως και στο 80% επί των αεροναυτιλιακών χρεώσεων του αεροδρομίου».
«Παράλληλα, σε ισχύ εξακολουθεί να βρίσκεται το ετήσιο πρόγραμμα κινήτρων και συγχρηματοδότησης αναπτυξιακών δράσεων των αεροπορικών εταιρειών που παρέχει ο ΔΑΑ» συμπληρώνει το αεροδρόμιο.
Συγκεκριμένα, το Κίνητρο διατήρησης πτήσεων «μεταφράζεται» σε 10% έκπτωση επί των τελών προσγείωσης και στάθμευσης για κάθε δρομολόγιο. «Με στόχο την επιβράβευση της διατήρησης της κίνησης της αντίστοιχης περυσινής θερινής περιόδου, το συγκεκριμένο κίνητρο προσφέρει 10% έκπτωση επί των τελών προσγείωσης και στάθμευσης για κάθε δρομολόγιο, υπό την προϋπόθεση ότι ο αριθμός των πτήσεων θα διατηρηθεί στα ίδια με πέρυσι επίπεδα και πάντως δεν θα μειωθεί περισσότερο από 1%» επισημαίνει το αεροδρόμιο.
Επίσης, το κίνητρο μετεπιβιβαζόμενων επιβατών συναπάγεται ποσό ύψους 5€ έως 15 € για κάθε μετεπιβιβαζόμενο επιβάτη και έχει ως στόχο «τη διατήρηση και ανάπτυξη της μετεπιβιβαζόμενης (transfer) κίνησης μέσω της Αθήνας προς άλλους προορισμούς», υπογραμμίζει ο ΔΑΑ.
Ακόμη, το κίνητρο πληρότητας δρομολογίων συνεπάγεται 10ευρώ για κάθε επιπλέον επιβάτη. Αυτό έρχεται να υποστηρίξει την πληρότητα «των δρομολογίων και την ενθάρρυνση των αεροπορικών εταιρειών να αυξήσουν την επιβατική κίνηση στις πτήσεις τους από / προς την Αθήνα», προσφέροντας 10 ευρώ για κάθε επιπλέον επιβάτη στις αεροπορικές εταιρείες, που θα παρουσιάζουν πληρότητα άνω του 80%, υπό την προϋπόθεση ότι η χωρητικότητα και ο αριθμός των πτήσεων δεν θα μειωθούν σε σύγκριση με την περυσινή χειμερινή περίοδο.
Παράλληλα, το κίνητρο για ανάπτυξη ειδικών αγορών προσφέρει ποσό ύψους 5-10 € για κάθε επιβάτη, με στόχο «τη διείσδυση σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές αγορές (χωρίς απευθείας σύνδεση έως σήμερα με την Αθήνα) με δυνατότητα δημιουργίας επιπλέον επιβατικής κίνησης».