ΥΛΙΚΑ (για 1 κλασικό ταψί κουζίνας)
100 γρ. βούτυρο
90 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αβγά (περίπου 4 αβγά)
100 γρ. κρόκοι αβγών (περίπου 5 αβγά)
450 ml κρέµα γάλακτος
380 γρ. κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), σε µικρά κοµµάτια
50 ml λικέρ καφέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάµε στο µίξερ το βούτυρο µε τη ζάχαρη µέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουµε ένα ένα τα αβγά και τους κρόκους. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουµε την κρέµα γάλακτος και µόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουµε την κουβερτούρα και το λικέρ και οµογενοποιούµε. Ενώνουµε τα δύο µείγµατα ανακατεύοντας απαλά µε µια σπάτουλα.
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουµε και αλευρώνουµε ένα ταψί, αδειάζουµε µέσα το µείγµα και ψήνουµε για 20-25 λεπτά. Κόβουµε σε κοµµάτια και σερβίρουµε µε παγωτό.