13 – 15 Μαΐου
Συνέδριο Ιατρικής Χημείας
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ, ΡΙΟ, ΠΑΤΡΩΝ
Αύριο ξεκινάει το 14ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας, σε συνδιοργάνωση με το 2ο FP7 Seedrug-Workshop, με εφετινή εστίαση στον ρόλο της Φασματοσκοπίας Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού και Κρυσταλλογραφίας στην ανακάλυψη νέων μεθόδων και φαρμακευτικών προϊόντων. Kεντρική ομιλήτρια θα είναι η καθηγήτρια Δομικής Βιολογίας και νομπελίστρια Χημείας 2009 Ada Yonath, ενώ χαιρετισμό για την έναρξη του συνεδρίου θα απευθύνει ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ) κ. Σταμάτης Κριμιζής o οποίος θα αναφερθεί στη διεθνή διαστημική έρευνα, με την ομιλία του «Η Οδύσσεια της 50χρονης Εξερεύνησης του Ηλιακού Συστήματος».
14 Μαΐου
Κύκλος LASER, στο ΕΙΕ
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΕΙΕ, ΛΕΩΦ. ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 48, ΑΘΗΝΑ
Ο Ε’ κύκλος ομιλιών των μορφωτικών εκδηλώσεων «Επιστήμης Κοινωνία» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών είναι αφιερωμένος στην εφεύρεση του laser και στις εφαρμογές της. Ο κύκλος περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές ενότητες και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θεωρητικής & Φυσικής Χημείας του ΕΙΕ. Την Τρίτη, η εισήγηση από τον δρα Ναούμ Μπακάλη, κύριο ερευνητή του ΙΘΦΧ/ ΕΙΕ θα έχει δύο μέρη: (α) Αρχή λειτουργίας και σύντομη ιστορική ανασκόπηση του laser, (β) Τι ξεχωρίζει το laser από τις συνήθεις πηγές φωτός; Με είσοδο ελεύθερη και ώρα έναρξης στις 19.30, οι ομιλίες θα μεταδίδονται ζωντανά και στη διεύθυνση www.ekt.gr/events/live/.
14-17 Μαΐου
Διεθνές Συνέδριο Foundations of Digital Games
ΜΕΓΑΛΟ ΝΕΩΡΙΟ, ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΧΑΝΙΩΝ
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστούν επιστημονικές μελέτες για τον αντίκτυπο των ψηφιακών παιχνιδιών στην εκπαίδευση, την υγεία, την ψυχαγωγία, αλλά και τις γενικότερες κοινωνικές τους προεκτάσεις, στο πλαίσιο του 8ου συνεδρίου Foundations of Digital Games.Παρόντες θα είναι ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι της βιομηχανίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία. Επιπλέον, μέσα από ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην έρευνα και τις πειραματικές πλατφόρμες ηλεκτρονικών παιχνιδιών, αναμένεται να παρουσιαστούν καινοτομίες γύρω από τον σχεδιασμό τους και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που θα μπορούσαν να χαρίσουν νέα διάσταση στην εμπειρία των παικτών. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου: www.fdg2013.org.
15 – 17 Μαΐου
Οι ΤΠΕ της ψυχασθένειας
ROYAL OLYMPIC HOTEL, ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΑΘΗΝΑ
Με θέµα «Τεχνολογίες Πληροφορίας – Επικοινωνίας και Υποστήριξη, Παρακολούθηση και Τήρηση Θεραπείας των Ψυχικά Ασθενών» αρχίζει την Τρίτη το 3ο Πανελλήνιο ∆ιεπιστηµονικό Συνέδριο «Ψυχική Υγεία, Τεχνολογία και Τηλεματικές Εφαρμογές» που διοργανώνουν η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, η Εθνική Σχολή ∆ηµόσιας Υγείας και η Παγκόσµια Οµοσπονδία Ψυχικής Υγιεινής. Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη, πληροφορίες και πρόγραμμα δίνονται στο www.obrela.gr –απ’ όπου το συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά στο Διαδίκτυο.
Ως 17 Μαΐου


Διαγωνισμός AppWARDS 2013


http://www.appwards.gr
Κρίση ξεκρίση, περίπου 10.000 προγραμματιστές εφαρμογών για ταμπλέτες και έξυπνα κινητά δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, σε έναν κλάδο με τζίρο που θα έχει ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ ως το 2015, σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Προκειμένου λοιπόν οι καλύτερες αυτών των εφαρμογών να αποκτήσουν την αναγνώριση και την επιβράβευση που τους αξίζει, αλλά και να δοθεί στους ανεξάρτητους προγραμματιστές η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να προβάλουν τη δουλειά τους στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς, διοργανώνεται ο διαγωνισμός AppWARDS 2013. To κόστος συμμετοχής είναι 150 ευρώ για εταιρείες και μηδενικό για μεμονωμένους διαγωνιζόμενους, αλλά βιαστείτε γιατί η δυνατότητα συμμετοχής λήγει την Παρασκευή. Τις λεπτομέρειες θα διαβάσετε στον προαναφερθέντα ιστότοπο, appwards.gr/.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ