Τριπλασιασμό των αποδοχών του ζήτησε ο Ραφίκ Τζιμπούρ για να ανανεώσει το συμβόλαιό του και ο Ολυμπιακός (από όσα διαρρέει) τον… έστειλε αδιάβαστο. «Φέρε πρόταση από άλλη ομάδα» ήταν η απάντηση στον μάνατζέρ του ο οποίος αναχώρησε για τη Γαλλία προκειμένου να συζητήσει με ομάδες πρόθυμες να καταβάλλουν στον πελάτη τους 1,6 εκατ. ευρώ ετησίως.
Η ανώτερη πρόταση του Ολυμπιακού προς τον αλγερινό επιθετικό ήταν της τάξεως του 1,1 εκατ. ευρώ, συνυπολογιζόμενων και των μπόνους για την κατάκτηση τίτλων. Ο Τζιμπούρ έχει πλέον στη διάθεσή του 4 ημέρες για να βρει ομάδα στο εξωτερικό ή και στην Ελλάδα. Αν δεν τα καταφέρει μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, παραμένει παίκτης των Ερυθρόλευκων και στο τέλος Ιουνίου που λήγει το συμβόλαιό του μένει ελεύθερος. Με ένα ποσό της τάξεως των 500.000 –600.000 ευρώ, ο Ολυμπιακός θα τον παραχωρούσε από τώρα, όπως έπραξε και με τον Βασίλη Τοροσίδη για την απόκτηση του οποίου η ιταλική Ρόμα δαπάνησε 400.000 ευρώ.
Το ερώτημα που προκύπτει από την απαίτηση του Τζιμπούρ για ετήσιες αποδοχές 1,6 εκατ. ευρώ, είναι αν μπορεί να βρει αυτά τα χρήματα εντός ή εκτός Ελλάδας και σε ποια ομάδα. Στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι λιγάκι δύσκολο. Εκτός αν ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδης κρίνει ότι για τις εκτελεστικές ικανότητες του αλγερινού επιθετικού, αξίζει να υπερβεί τη φιλοσοφία του περί ποδοσφαιρικών αποδοχών, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Στην Ευρώπη ο Τζιμπούρ μπορεί να βρει τα χρήματα που ζητάει σε εννέα χώρες:
1. Στην Ισπανία από τις τέσσερις πλουσιότερες ομάδες. Την Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα, την Ατλέτικο Μαδρίτης και ενδεχομένως από την Βαλένθια. Στις υπόλοιπες δύσκολα θα πάρει ακόμη και τα μισά.
2. Στην Αγγλία στο σύνολο των ομάδων της. Δύσκολα πάντως θα βρει δουλειά στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας.
3. Στη Γαλλία από όπου ξεκίνησε την καριέρα του και γνωρίζουν τις ικανότητές του. Με δεδομένο όμως ότι η φορολογία είναι πολύ υψηλή (περίπου 50%), τις αποδοχές του 1,6 εκατ. ευρώ θα μπορούσαν να καλύψουν η Παρί Σεν Ζερμέν, η Λυών και η Μαρσέιγ. Για τις άλλες ομάδες είναι πανάκριβος.
4. Στην Ιταλία υπάρχουν τουλάχιστον 6 ομάδες που θα μπορούσαν να καλύψουν τις απαιτήσεις του. Η Γιουβέντους, η Μίλαν, η Ιντερ, η Λάτσιο, η Νάπολι και η Ρόμα. Αν όμως παρακολούθησαν τον Τζιμπούρ τον τελευταίο μήνα σε αγώνες ελληνικού πρωταθλήματος, το πιθανότερο είναι ότι τον διέγραψαν από τη λίστα τους.
5. Στη Γερμανία η Μπάγερν Μονάχου, η Ντόρτμουντ, η Λεβερκούζεν, η Βόλφσμπουργκ, η Σάλκε, η Βέρντερ μπορούν να πληρώσουν και περισσότερα από 1,6 εκατ. ευρώ ετησίως για έναν καλό επιθετικό. Το ζητούμενο είναι αν ο Τζιμπούρ ταιριάζει στην αγωνιστική φιλοσοφία τους.
6. Στη Σκωτία μόνο η Σέλτικ θα μπορούσε να αποκτήσει τον αλγερινό επιθετικό. Για τις υπόλοιπες ομάδες είναι πολυτέλεια.
7. Στη Ρωσία τα χρήματα που ζητάει ο Τζιμπούρ μπορούν να τα δώσουν η Ζενίτ, η ΤΣΣΚΑ, η Σπαρτάκ Μόσχας, η Λοκομοτίβ, ακόμα και η Ρουμπίν. Για επιθετικό ψάχνει μόνο όμως η τελευταία ενώ οι υπόλοιπες συνήθως ψωνίζουν από ανταγωνιστικά πρωταθλήματα.
8. Στην Τουρκία θα ήταν ευπρόσδεκτος ο επιθετικός του Ολυμπιακού, αλλά τα χρήματα που ζητάει μπορούν να δώσουν το πολύ τρεις ομάδες. Η Φενερμπαχτσέ, η Μπεσίκτας που τον παρακολουθούσε αλλά δεν κατέθεσε τελικά πρόταση στον Ολυμπιακό και η Γαλατασαράι η οποία όμως βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακοίνωση της απόκτησης του Ντιντιέ Ντρογκμπά.
9. Στην Ουκρανία αποδοχές κοντά στα 2 εκατ. ευρώ πληρώνουν μόνο η Σαχτάρ Ντόνιετσκ και η Ντιναμό Κιέβου. Μόνο που ο Τζιμπούρ δεν θα έκανε ούτε μια εβδομάδα στη Σαχτάρ με προπονητή τον Μιρτσέα Λουτσέσκου ή στην Ντιναμό με προπονητή τον Ολέγκ Μπλαχίν.
Ο Τζιμπούρ θα μπορούσε να βρει εύκολα δουλειά και με αποδοχές μεγαλύτερες από το το 1,6 εκατ. ευρώ, σε χώρες με υποβαθμισμένα πρωταθλήματα όπως στο Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και την Κίνα, οι ομάδες των οποίων πληρώνουν όσο –όσο προκειμένου να προσελκύσουν ένα μεγάλο όνομα και όχι απαραιτήτως έναν ετοιμοπόλεμο ποδοσφαιριστή. Συνήθως όμως στο Κατάρ, την Κίνα ή τη Σαουδική Αραβία πηγαίνει κάποιος για ένα καλό… εφάπαξ. Και ο Τζιμπούρ στις 8 Μαρτίου κλείνει τα 29 του χρόνια. Εν ολίγοις μπορεί να παίξει ακόμη 3-4 χρόνια ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο.