Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) κ. Ζακ Ρογκ μιλώντας στη μεγάλη γαλλική αθλητική εφημερίδα «L’Equipe», μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην Ελλάδα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα οποία έχουν επηρεάσει και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ).
Οπως αποκάλυψε ο βέλγος κορυφαίος παράγων του ολυμπιακού κινήματος έχει έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο της ΕΟΕ κ. Σπύρο Καπράλο προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόσθεσε ότι η ΔΟΕ προτίθεται να βοηθήσει οικονομικά τον ελληνικό αθλητισμό μέσω φυσικά της ΕΟΕ.
«Ζητήσαμε από τον φίλο Σπύρο Καπράλο να μας μεταφέρει τις ανάγκες που υπάρχουν. Δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε μόνο στην Ελλάδα, όπως αντιλαμβάνεσθε, αλλά το κάναμε για το Αφγανιστάν, θα βοηθήσουμε οικονομικά και την Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Ρογκ.
Αναφερθείς εξάλλου στο κόστος που είχαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004, συγκριτικά με το ελληνικό χρέος, ο κ. Ρογκ υποστήριξε: «Κάποιοι κατηγορούν την οργανωτική επιτροπή ότι έχει συμβάλλει αρνητικά στο θέμα της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Το χρέος είναι 370 δισ. δολάρια, αλλά μόλις το 2% είναι το ποσοστό το οποίο οφείλεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μην ξεχνάμε ότι η πόλη της Αθήνας για τους Αγώνες έφτιαξε τραμ, αεροδρόμιο, μετρό, το οδικό της δίκτυο».