Μια άλλη Ελλάδα μπορεί να ανοίξει τη συζήτηση για την Ευρώπη

Πιστεύω ότι είναι η στιγμή για μια ιστορικού τύπου πολιτική, μορφωτική, πολιτισμική συζήτηση

Μια άλλη Ελλάδα μπορεί να ανοίξει τη συζήτηση για την Ευρώπη | tovima.gr

Πιστεύω ότι είναι η στιγμή για μια ιστορικού τύπου πολιτική, μορφωτική, πολιτισμική συζήτηση για την Ευρώπη. Το προσπάθησα εδώ και δεκαετίες. Δεν είχα συνομιλητές. Ειδικά στην μη Αθήνα. Άλλες ευρωπαϊκές πόλεις ήταν φιλικές, κάναμε πολλά πράγματα. Το Σικάγο δεν ήταν. Με σταμάτησαν στο αεροδρόμιο της πόλης. Πιστεύω ότι μια άλλη Ελλάδα, μια Ελλάδα δηλαδή, μπορεί, οφείλει σήμερα, να πρωταγωνιστήσει σε αυτό. Αυτό ζητάει η ιστορία. Να ανοίξει αυτήν την συζήτηση. Οι συνομιλητές στην Γερμανία όπως αποδεικνύει η σημερινή εκδήλωση, αλλά και την Ιταλία, την Γαλλία, την Ισπανία είναι πολλοί.

Αυτό δεν μπορεί να το κάνει μια Συμπολιτευόμενη ή Αντιπολιτευόμενη μη Αθηναϊκή κακιστοκρατία, υφιστάμενη, επαιτούσα ή συλλαβίζουσα, κραυγάζουσα, περιοδεύοντας επαρχιώτικα στην Ευρώπη. Απλά γιατί αγνοεί τόσο την Ελλάδα όσο και την Ευρώπη.

Θα προσκαλούσα την Ελληνική Διασπορά, τους έλληνες φοιτητές, ιδιαίτερα στην Γερμανία, την Ιταλία, την Σουηδία, την Αγγλία να ανοίξουν αυτήν την Ευρωπαϊκή συζήτηση. Να ανακτήσουν μια δυναμική και ένα πρωταγωνιστισμό που διέκρινε την Ελληνική Διασπορά της δεκαετίας του 70’. Αυτήν που ακρωτηρίασε, δολοφόνησε η μικρότητα των γνωστών αριστεροδεξιών μηχανισμών της μη Αθήνας.

Το νέο μου βιβλίο ανοίγει εκ νέου αυτήν την συζήτηση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk