Ο Σοφοκλής Πιλάβιος δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στην προεδρία της ΕΠΟ, όπως ενημέρωσε τη Δευτέρα (3/9) τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Στην προγραμματισμένη για τις 6 Οκτωβρίου εκλογική συνέλευση τη θέση του προέδρου αναμένεται να διεκδικήσουν ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης και ο νυν πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής. Ο πρώτος δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του, ωστόσο η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας και ο εκπρόσωπός της Διονύσης Ψωμιάδης έχουν ανακοινώσει ότι θα στηρίξουν την υποψηφιότητά Γκαγκάτση. Ο Γ. Σαρρής, που κατά το παρελθόν είχε δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος μόνο αν αποχωρήσει ο Σοφ. Πιλάβιος, έχει ήδη ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία επισκεπτόμενος διάφορες ποδοσφαιρικές ενώσεις.
Στην ομοσπονδία μπάσκετ (ΕΟΚ) επανεξελέγη πρόεδρος ο Γιώργος Βασιλακόπουλος με ποσοστό 96%. Επί 567 σωματείων ο Γ. Βασιλακόπουλος έλαβε 527 σταυρούς. Νέα πρόσωπα στο ΔΣ της ΕΟΚ είναι ο Λιβέρης Ανδρίτσος (θα είναι υπεύθυνος για τις εθνικές ομάδες), ο Αριστείδης Γολέμης (ανέλαβε πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων) και ο Δημήτρης Μπασούρης (θα αντικαταστήσει τον Απόστολο Τασούλα στη θέση του ταμία).

Στην ομοσπονδία βόλεϊ (ΕΟΠΕ) επανεξελέγη η παράταξη του Αχιλλέα Μαυρομάτη την οποία ψήφισαν 199 από τα 273 σωματεία που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες, εκλέγοντας και τους 21 συμβούλους στο διοικητικό συμβούλιο.