Η ελληνική Νύχτα των Κρυστάλλων

Τα κρούσματα της ρατσιστικής βίας πληθαίνουν συνεχώς στην Ελλάδα. Ακροδεξιές συμμορίες

Η ελληνική Νύχτα των Κρυστάλλων | tovima.gr

Τα κρούσματα της ρατσιστικής βίας πληθαίνουν συνεχώς στην Ελλάδα. Ακροδεξιές συμμορίες πάνω σε δίκυκλα σπέρνουν τον τρόμο κάθε βράδυ όχι μόνο στις συνοικίες της Αθήνας αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επαρχία.

Η ανοχή στα κρούσματα κάθε μορφής βίας της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία χρόνια, η συνεχώς επιδεινούμενη οικονομική κρίση και το πολιτικό κλίμα με τη στοχοποίηση της μετανάστευσης από συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες της Άκρας Δεξιάς ενισχύουν τα ρατσιστικά εγκλήματα

Δυστυχώς φαινόμενα ρατσιστικής βίας παρατηρήθηκαν και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς σε πολλά σχολεία της πρωτεύουσας.

Καμία πολιτισμένη κοινωνία δεν μπορεί να ανεχθεί οποιαδήποτε πράξη βίας από όπου και αν προέρχεται. Είναι κάτι που οι πολίτες πρέπει να το συνειδητοποιούν από τα πρώτα σχολικά τους χρόνια.

Ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας όμως είναι φανερό ότι είναι ανεκτικότατο στην επιλεκτική βία ανάλογα των όποιας μορφής πεποιθήσεών του.

Η Πολιτεία πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό, σεβόμενη τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και τις διεθνείς συνθήκες, για να μην βρεθεί η ελληνική κοινωνία μπροστά σε ένα πογκρόμ ρατσιστικής και φυλετικής βίας το οποίο θα είναι ανεξέλεγκτο. Και τότε η ελληνική Νύχτα των Κρυστάλλων θα είναι πολύ κοντά…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk