Είναι παγκόσμια τάση στην ωρολογοποιία. Τα ρολόγια μικραίνουν ολοένα και περισσότερο. Απόδειξη η συλλογή Speedmaster 38 της Omega η οποία ενώ αρχικά είχε σχεδιαστεί με γνώμονα κυρίως τους γυναικείους και τους πιο λεπτούς ανδρικούς καρπούς, πλέον κατακτά και σημαντική μερίδα του ανδρικού κοινού. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στις απλές, λιτές εκδοχές της αλλά και στις πιο «φορτωμένες», στολισμένες με διαμάντια εκδόσεις της! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στην αποθανούσα πλέον μεγάλη έκθεση ωρολογοποιίας της Βασιλείας του 2017 είχε παρουσιαστεί μία νέα σειρά χρονογράφων Speedmaster με μικρότερη διάμετρο στα 38 χιλιοστά. Οι φίλοι της Omega θα θυμούνται σίγουρα το Speedmaster 38 «Cappuccino» που είχε κάσα από χρυσό Sedna™ 18K, με ανοιχτούς καφέ μετρητές σε οριζόντιο οβάλ σχήμα, και κάθετο οβάλ παράθυρο ημερομηνίας στο 6. Ήταν ένα σχέδιο εμπνευσμένο από τα οβάλ βοηθητικά καντράν των μοντέλων De Ville του παρελθόντος. Στο «Cappuccino» η στεφάνη ήταν διπλή: η εξωτερική ήταν στολισμένη με διαμάντια ενώ η εσωτερική (σε καφέ χρώμα) φιλοξενούσε την ταχυμετρική κλίμακα.

To OMEGA Speedmaster 38 «Cappuccino» του 2017.

Οι νέες προσθήκες

Ο χρονογράφος Speedmaster 38 επιστρέφει το 2024 με μία ανανεωμένη σειρά οκτώ συνολικά μοντέλων από ατσάλι ή χρυσό, που είναι όλα στολισμένα με διαμάντια. Δύο είναι κατασκευασμένα με τον αποκλειστικό χρυσό Sedna™18K της Omega, άλλα δύο με τον αποκλειστικό χρυσό Moonshine™ 18K και τα υπόλοιπα τέσσερα είναι από ατσάλι.

Η στεφάνη τους είναι στολισμένη με 52 διαμάντια ενώ άλλο ένα διαμάντι κοσμεί την κορώνα. Αλλά και οι τρεις μετρητές του χρονογράφου είναι διακοσμημένοι με διαμάντια στην περιφέρειά τους.

Ο χρόνος είναι χρυσός

Τα δύο μοντέλα από χρυσό Sedna™ 18K έχουν καφέ καντράν από PVD, ασημί μετρητές και δείκτες ωρών/λεπτών από γυαλισμένο χρυσό Sedna™ 18K γεμισμένους με λευκή Super-LumiNova που στο σκοτάδι εκπέμπει μια πράσινη λάμψη.

Φορούν είτε μπρασελέ από χρυσό Sedna™18K με πατενταρισμένο σύστημα «comfort release» ώστε να προσαρμόζεται το μήκος του (τιμή: €52.700), είτε με καφέ λουράκι από δέρμα με αναδιπλούμενη μπούκλα από χρυσό Sedna™ 18K(τιμή: €38.600).

Τα δύο μοντέλα από χρυσό Moonshine™ 18K έχουν καντράν από πράσινο PVD με οριζόντιους ασημί μετρητές. Οι δείκτες ωρών/λεπτών είναι από γυαλισμένο χρυσό Moonshine™ 18K με λευκή Super-LumiNova που εκπέμπει πράσινη λάμψη στο σκοτάδι.

Τα δύο αυτά Speedmaster 38 συνδυάζονται είτε με μπρασελέ από χρυσό Moonshine™ 18Κ με το πατενταρισμένο σύστημα της OMEGA «comfort release» (τιμή: €52.700) είτε με σκούρο πράσινο δερμάτινο λουράκι με αναδιπλούμενη μπούκλα από χρυσό Moonshine™ 18K (τιμή: €38.600).

Ατσάλινη λάμψη

Τα τέσσερα καινούρια ατσάλινα μοντέλα έχουν πράσινο ή καφέ καντράν από PVD και συνδυάζονται είτε με δερμάτινο λουράκι στο χρώμα του καντράν, με αναδιπλούμενη μπούκλα από ανοξείδωτο ατσάλι (τιμή: €19.800) είτε με ατσάλινο μπρασελέ με το πατενταρισμένο στο κούμπωμα σύστημα «comfort release» της Omega (τιμή: €20.200).

Όλα τα ρολόγια κρύβουν μέσα τους τον αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου OMEGA Co-Axial Calibre 3330 και επάνω στο βιδωτό πίσω καπάκι της κάσας υπάρχει ανάγλυφος ο θαλάσσιος ίππος, σύμβολο των Speedmaster.

Και αν δεν θέλετε διαμάντια…

Η συλλογή έχει άφθονες επιλογές που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Όπως τρία πολύ δημοφιλή μοντέλα που υπάρχουν στη μόνιμη συλλογή Speedmaster 38.

OMEGA Speedmaster 38 με κάσα και μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι, μαύρο καντράν και επιροδιωμένους δείκτες κι ενδείξεις (τιμή: €6.300).

OMEGA Speedmaster 38 από ανοξείδωτο ατσάλι και κίτρινο χρυσό 18K με ασημί ιριδίζον καντράν και πράσινο δερμάτινο λουράκι (τιμή: €8.600) και φυσικά το πολύ δημοφιλές Speedmaster 38 “Cappuccino” από ανοξείδωτο ατσάλι και χρυσό Sedna™ 18K Gold με καφέ δερμάτινο λουράκι (τιμή: €8.600).

Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9568166)