Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η δασική πυρκαγιά στονΑγαλά Ζακύνθου, που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης, ευτυχώς χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή. Τη μάχη για την κατάσβεση δίνουν εναέριες και επίγειες δυνάμεις. Η φωτιά κατακαίει μεγάλο πευκοδάσος.

Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Το θετικό είναι ότι η πυροσβεστική έθεσε υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στουςΤσουκαλάδες Λευκάδας.

Υπό μερικό έλεγχο και η φωτιά στην περιοχήΞηριάς Ιστιαίας στην Εύβοια.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική έκταση στοΦρακτό Δράμας. Επιχειρούν 4 πυροσβέστες με δύο οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, ενώ από αέρος ρίψεις νερού κάνουν δύο αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο είναι από αργά το απόγευμα της Πέμπτης η φωτιά στην Κερατέα.

Σοβαρές ζημιές υπέστησαν τουλάχιστον έξι σπίτια, ενώ εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους ένα γηροκομείο, ένα μοναστήρι και μία κατασκήνωση στην περιοχή.

Σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα της φωτιάς στις περιοχέςΔρέπανο και Πλατάνι στην Αχαΐα. Επί τόπου εξακολουθούν να βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σε ύφεση είναι το πύρινο μέτωπο και στοΖευγολατιό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στηνΚίσσαμο Χανιώνβρίσκεται σε καλό δρόμο. Από την πυρκαγιά έχουν καταστραφεί καλλιέργειες, κάηκαν ζώα και μελίσσια, ενώ εκκενώθηκε ο οικισμόςΠαπαδιανά, όπου υπέστησαν σοβαρές ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια, κυρίως αγροικίες και παλιές κατοικίες.

Μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι έχουν καεί 1.500 στρέμματα καλλιεργειών και χορτολιβαδικής έκτασης. Ωστόσο, ακριβής αποτίμηση θα γίνει μόλις σβήσει και η τελευταία εστία φωτιάς.