• Αναζήτηση
 • Ποια είναι η οργάνωση που ανέλαβε την επίθεση κατά της Microsoft

  Η οργάνωση «Αποκλίνουσες Συμπεριφορές για την διάδοση του επαναστατικού τερορισμού – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο» που είχε προχωρήσει σε εμπρηστική επίθεση, τον Μάρτιο του 2011, σε εταιρεία ενοικίασης ελικοπτέρων στην ΕΛΑΣ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο όχημα στην είσοδο των γραφείων της Microsoft Hellas στο Μαρούσι, τα ξημερώματα της Τετάρτης 27 Ιουνίου.στην λεωφόρο Κηφισίας 221.

  Επιπλέον η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για εμπρησμό αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών αστυνομικών στις αρχές Ιανουαρίου 2012 , η μία από τις οποίες μπροστά στα μάτια δεκάδων αστυνομικών στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων. Επίσης η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη το 2011 για εμπρησμούς στα δημαρχεία Καισαριανής και Ζωγράφου όπως και σε πολυκαταστήματα στην Αθήνα env to 2010 είχε προχωρήσει σε εμπρησμούς οχημάτων της ΔΕΗ στη Ν. Ιωνία αλλά και ΙΧ αστυνομικών.

  Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μιλούν για οργάνωση που έχει σημαντικές ομοιότητες με την πρώτη φάση της δράσης της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και πολλά κοινά στοιχεία στις προκηρύξεις τους.

  Τρε’ις τουλάχιστον άγνωστοι που επέβαιναν σε κλεμμένο βαν, αφού απείλησαν τους υπαλλήλους ασφαλείας της εταιρείας Microsoft στην είσοδο, εισέβαλαν με το όχημα στο ισόγειο του κτιρίου και πυροδότησαν 14 γκαζάκια και μπιτόνια βενζίνης που ήταν στο φορτηγάκι.

  Από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε καταστράφηκε το φορτηγάκι, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο ισόγειο και ελαφρότερες στον πρώτο όροφο του κτιρίου,
  «Εισβάλαμε από την κεντρική είσοδο και πυροδοτήσαμε το παγιδευμένο βαν στο εσωτερικό του κτιρίου, φιλοδωρώντας το με 150 λίτρα βενζίνης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης εξασφαλίσαμε ότι κανένας δεν θα διατρέξει οποιοδήποτε κίνδυνο ενώ αντίθετα με τους ισχυρισμούς διαφόρων δημοσιευμάτων δεν χρησιμοποιήσαμε όπλα για την ακινητοποίηση του προσωπικού. Ήταν μια πράξη πολέμου, ενάντια στις ύπουλες σιωπές και στην γενικευμένη αιχμαλωσία που παράγει ο σύγχρονος κόσμος» αναφέρει μεταξύ άλλων η προκήρυξη που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο indymedia.

  «Το χτύπημα οργανώθηκε ως επείγουσα δράση αλληλεγγύης στην αντάρτισσα Όλγα Οικονομίδου» προσθέτει η προκήρυξη, αναφερόμενη στην κρατούμενη για την υπόθεση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».
  Όσον αφορά τον λόγο της επίθεσης κατά της συγκεκριμένης εταιρείας της αποδίδεται ευθύνη δημιουργίας » αυτών των θαυμάσιων και τρομακτικών μηχανών που ξεκίνησαν με στόχο να υποκαταστήσουν την ανθρώπινη νόηση και πλέον σηκώνουν τον καπιταλισμό στις πλάτες τους. Το λογισμικό που αναπτύσσει τρέχει στη συντριπτική πλειοψηφία των υπολογιστών είτε για να αποβλακώνονται οι πιτσιρικάδες στα βιντεοπαιχνίδια είτε για να δώσει πνοή στους υπολογιστές κρατών, εφοριών, στρατών και καπιταλιστικών εταιριών. Στόχο για εμάς αποτελεί κάθε εταιρία που συμμετέχει στο τεχνοβιομηχανικό σύμπλεγμα ανεξαρτήτως της συμβολής της». Παράλληλα η ελληνική οργάνωση έχει σειρά επικριτικών σχολίων για τον ..ιδρυτή της εταιρείας Μπίλ Γκειτς.

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk