Στο Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών δικάζεται ο υπεύθυνος Τύπου της Χρυσής Αυγής και βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου μετά τις εκλογές της 6ης Ιουνίου, Ηλία Κασιδιάρης.

Η δίκη του δεν ξεκίνησε την Τετάρτη, ημέρα για την οποία είχε οριστεί, καθώς παρήλθε το δικαστικό ωράριο και το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για να συνεχίσει τη Δευτέρα, 11 Ιουνίου, οπότε αναμένεται και να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης.

Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του κατηγορούμενου θα επιδιώξουν την αναβολή της δίκης πάση θυσία καθώς η διεξαγωγή της μία εβδομάδα πριν τις εκλογές δεν συμφέρει τον κ. Κασιδιάρη και την προεκλογική προσπάθεια της Χρυσής Αυγής.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, λόγω της εμπλοκής του σε επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007.

Τότε ομάδα νεαρών είχε τραυματίσει, χτυπώντας με μαχαίρι και γκλοπ, καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του είχαν αποσπάσει το πορτοφόλι του και άλλα προσωπικά αντικείμενα και είχαν διαφύγει με αυτοκίνητο, το οποίο – όπως αποδείχθηκε από τον αριθμό της πινακίδας που κράτησαν φοιτητές αυτόπτες μάρτυρες – είχε νοικιαστεί από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο δράστης υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση, στην οποία τον ενέπλεξαν αντιεξουσιαστές και ισχυρίζεται ότι απουσίαζε τότε στο εξωτερικό. Ωστόσο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Κασιδιάρης παρείχε το αυτοκίνητό του ως μέσο διαφυγής στους δράστες. Κατά την διερεύνηση του περιστατικού η Αστυνομία από τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου, βρήκε το γραφείο ενοικίασης οχημάτων στο οποίο ανήκε και διαπίστωσε ότι είχε ενοικιαστεί στο όνομα του υπεύθυνου Τύπου, σήμερα, της Χρυσής Αυγής.

Γύρω από το Εφετείο, στις οδούς Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, βρίσκεται από νωρίς αστυνομική δύναμη – μια διμοιρία βρίσκεται και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν παρατράγουδα, εξαιτίας αντιφασιστικής συγκέντρωσης που οργανώνει με αφορμή τη δίκη έξω από το Εφετείο η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία «Ποτέ Ξανά» και της ενδεχόμενης προσέλευσης μελών της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον κατηγορούμενο.