Στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα επιτέθηκε ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα Παναγιώτης Ψωμιάδης, δηλώνοντας ότι το «βολεμένο κι επικίνδυνο ΠΑΣΟΚ μετακόμισε στην Κουμουνδούρου». Επίσης, χαρακτήρισε «συμμορία της δραχμής» αυτούς που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και διατύπωσε ερωτηματικά για την προέλευση των χρημάτων που ξοδεύει προεκλογικά.

«Χωραφάς, Κοτσακάς, Ραυτόπουλος, ισχυροί σύμβουλοι μέχρι χθες του Άκη Τσοχατζόπουλου, είναι σήμερα σύμβουλοι και πρόσωπα-κλειδιά δίπλα στον κ. Τσίπρα, είναι τα πρόσωπα που κατευθύνουν τον κ. Τσίπρα» τόνισε ο κ. Ψωμιάδης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Και προσέθεσε: «Δεν τα λέω εγώ αυτά, τα γράφουν έγκριτες εφημερίδες. Το ερώτημα είναι τι εκφράζουν αυτά τα μπουμπούκια; Δεν είναι περίεργο ότι ξαφνικά δυνάμωσε οικονομικά ο ΣΥΡΙΖΑ; Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την πλούσια προεκλογική καμπάνια; Ποιοι καθοδηγούν και ποιοι χρηματοδοτούν; Πάντως, ο Σόρος, ο βασιλιάς των κερδοσκόπων, όπως γράφεται, στηρίζει Τσίπρα. Δεν πρέπει να παραδώσουμε τη χώρα στην αριστερή δικτατορία του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Ψωμιάδης παρουσίασε στους δημοσιογράφους ένα μικρό λεωφορείο της ΝΔ, με το οποίο ο ίδιος θα ταξιδέψει σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα για να συντονίσει τον προεκλογικό αγώνα.

Για τον εαυτό του, ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε: «Είμαι αντιμνημονιακός, διότι δεν μπορεί να αντέξει ο λαός άλλες θυσίες». Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο σχολίασε ότι είναι άδικο αυτό που του συμβαίνει, κάθεται σε μια «ηλεκτρική καρέκλα», αλλά έχει κάνει και αυτός λάθη.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης αναφέρεται:

«Εξ ιδίων τα αλλότρια; Ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι ευρέως γνωστός και όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα για τα έργα και τις ημέρες του. Τελευταία του ιδιότητα Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, πλην όμως έκπτωτος».

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για παράβαση καθήκοντος κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, καταδικάστηκε σε12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή. Επίσης, ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος του, αλλά και του αδερφού του άσκησε ο εισαγγελέας για την πολύκροτη υπόθεση με τα λεγόμενα »45άρια» έργα, τα οποία φέρεται να ανέθετε απευθείας και χωρίς διαγωνισμούς η Νομαρχία Θεσσαλονίκης σε εργολάβους.

Αυτοί, λοιπόν, ίσως είναι οι ισχυροί λόγοι που ο κ. Σαμαράς τον έθεσε επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα. Ο κ. Ψωμιάδης είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για διαφάνεια και θέματα χρηματοδότησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν είναι ‘κουμπάρος’ κανενός, ούτε αντιπρόσωπος καμιάς SIEMENS.

Εμείς θα επιμείνουμε στην πολιτική αντιπαράθεση, προβάλλοντας την εναλλακτική μας πρόταση και ζητώντας από το λαό να ολοκληρώσει το βήμα που έκανε στις 6 Μαΐου».