Στο χαμηλότερο επίπεδο διετίας κατρακυλάει το ευρώ

Στο χαμηλότερο επίπεδο των 22 τελευταίων μηνών διολίσθησε την Πέμπτη το ευρώ, καθώς οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένες αποφάσεις για την ανάπτυξη και τα ευρωομόλογα, στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των 22 τελευταίων μηνών διολίσθησε την Πέμπτη το ευρώ, καθώς οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένες αποφάσεις για την ανάπτυξη και τα ευρωομόλογα, στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, ενισχύοντας τις ανησυχίες κυρίως για την πορεία της ισπανικής οικονομίας, αφού δεν προβλέπεται κάποια άμεση ανακούφιση και το κόστος δανεισμού συνεχίζει να είναι στα ύψη.

Αρνητικά επιδρά στο κλίμα και η μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη πτώση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία τον Μάιο.

Συγκεκριμένα, το ευρώ υποχώρησε, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, έως τα 1,2534 δολάρια, χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Ιουλίου 2010, για να ανακάμψει στη συνέχεια στα 1,2545.

Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, διολίσθησε μέχρι τα 99,71 γεν (-0,3%).

Στην αγορά ομολόγων, ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών τίτλων, με αποτέλεσμα να διευρύνεται το spread με τα γερμανικά ομόλογα.

Η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 6,25% και το spread με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο ανήλθε στις 488 μονάδες βάσης (4,88%).

Η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου ανήλθε στο 5,71% (+4 μονάδες βάσης) και το spread αυξήθηκε κατά 5 στις 434 μονάδες βάσης.

Οι αποδόσεις των 5ετών, 10ετών και 30ετών γερμανικών ομολόγων υποχωρούν σε νέα ιστορικά χαμηλά, καθώς οι επενδυτές αναζητούν «ασφαλή» καταφύγια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Οικονομία