Ο Μike Wallace, o ρεπόρτερ του CBS που έγινε ένας από τους πιο γνωστούς ανθρώπους των media στην Αμερική, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 93 ετών. Ο Wallace έγινε πασίγνωστος στην άλλη άκρη του Ατλαντικού από το διάσημο show “60 minutes” που δημιούργησε μαζί με την ομάδα του το 1968 και προβάλλεται ακόμα και σήμερα από το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Wallace ήταν ο άνθρωπος των Προέδρων. Ήταν ο άνθρωπος στον οποίο είχαν δώσει συνέντευξη όλοι οι Αμερικανοί πρόεδροι στη μετά-Κένεντι εποχή. Τον εμπιστεύονταν και τον ήθελαν για συνεντεύξεις. Το 1968 λίγους μήνες πριν ξεκινήσει το εμβληματικό του show, απέρριψε την πρόταση του προέδρου Νίξον για να γίνει ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του προέδρου.

Πήρε πάνω από 800 συνεντεύξεις στην καριέρα του και σταμάτησε το “60 minutes” το 2006 σε ηλικία 88 ετών. Λίγες μέρες αργότερα, βέβαια, επέστρεψε μόνο και μόνο για να παρουσιάσει μια αποκλειστική συνέντευξη με τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Ο Wallace έγινε γνωστός για τον τρόπο που έκανε τις ερωτήσεις σε αυτούς που έπαιρνε συνέντευξη. Ηταν σκληρός και άμεμπτος εκεί που έπρεπε και προστατευτικός όταν το επέβαλαν οι καταστάσεις. Υπήρχε μια γραμμή δεοντολογίας που δεν την ξεπερνούσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τρόπος που ρωτούσε τους καλεσμένους του ακροβατούσε μεταξύ της λεπτής γραμμής που ενώνει τον σαδισμό και την περιέργεια. Δεν ήταν μόνο μια απλή συνέντευξη αυτό που έκανε. Είχε μέσα της και στοιχεία ανάκρισης. Και αυτό άρεσε σε όλο τον κόσμο που παρακολουθούσε ανελλιπώς το “60 minutes”. Στην πλούσια καριέρα του εξέδωσε δύο αυτοβιογραφίες και κέρδισε 20 βραβεία Emmy για τη δουλειά του. Βέβαια, το εκτός Αμερικής κοινό τον έμαθε από το Insider, το πολιτικό δράμα του Michael Mann του 1999, όταν ο Michael Plummer έπαιξε τον χαρακτήρα του Wallace.

Το Γενάρη του 2008 υπεβλήθη σε τριπλό by pass για να ξεπεράσει τα προβλήματα με την καρδιά του που τον απασχολούσαν για πάνω από 20 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είχε βρει την ησυχία του στο Κονέκτικατ όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Wallace ήθελε ο κόσμος όταν ο κόσμος βλέπει επιτυχημένες συνεντεύξεις στην τηλεόραση να ρωτά, «ποιος είναι αυτός ο τύπος, ο Μike Wallace;». Τα κατάφερε απόλυτα.

Αυτό είναι το αφιέρωμα του CBS στον ιστορικό του παρουσιαστή.