Η πρωτοπόρος του Καμπιονάτο Μίλαν έχει την ευκαιρία να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα στη μάχη για την υπεράσπιση του τίτλου της, καθώς το Σάββατο (25/2) φιλοξενεί τη Γιουβέντους στο «Σαν Σίρο». Η «Γηραιά Κυρία», η οποία υπολοίπεται έναν βαθμό των Ροσονέρι έχοντας παράλληλα ένα ματς λιγότερο, αντιμετωπίζει από την πλευρά της την σημαντικότερη πρόκληση στην προσπάθειά της να κατακτήσει αήττητη τον εφετινό τίτλο!

Η Γιουβέντους που μετράει 13 νίκες και 10 ισοπαλίες δεν θα βρει απέναντί της τον πρώην άσο της Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος παραμένει τιμωρημένος. Στις προηγούμενες δύο αναμετρήσεις της Μίλαν χωρίς τον πρώτο σκόρερ της, η ομάδα του κ. Μασιμιλιάνο Αλέγκρι κατάφερε να πάρει ισάριθμες νίκες εκτός έδρας (2-1 την Ουντινέζε και 3-1 τη Νοβάρα). Αντιθέτως ο μέχρι πέρυσι ηγέτης της Μίλαν Αντρέα Πίρλο θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο του ιταλικού ντέρμπι. «Η απόδοσή του είναι βαρόμετρο για τη Γιουβέντους και όσοι έχουμε παίξει δίπλα του το γνωρίζουμε. Είναι από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που είχα ως συμπαίκτη» ομολόγησε ο μέσος της Μίλαν Ούρμπι Εμάνιουελσον.

«Είναι μια σημαντική μάχη για τον τίτλο» παραδέχτηκε ο Τιάγκο Σίλβα αμυντικός μέσος της Μίλαν, η οποία έχει ηττηθεί και στις δύο αναμετρήσεις της με τη Γιουβέντους την εφετινή περίοδο (στο Τουρίνο για το πρωτάθλημα και στο Μιλάνο για το Κύπελλο).

Στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Σίτι έπειτα από την πρόκρισή της επί της Πόρτο στο Γιουρόπα Λιγκ φιλοξενεί τη Μπλάκμπερν Ρόβερς (Σάββατο 25/2, 17.00), ενώ την ίδια ώρα η Τσέλσι υποδέχεται τη Μπόλτον. Οι Μπλε του Λονδίνου μετρούν πέντε συνεχόμενα ματς χωρίς νίκη και η «σιγή ασυρμάτου» του ιδιοκτήτη της ομάδας κ. Ρομάν Αμπράμοβιτς δεν αποκλείεται να είναι ενδεικτική για το μέλλον του τεχνικού της ομάδας κ. Αντρέ Βίλας- Μπόας. Τα σενάρια που θέλουν τον κ. Ράφα Μπενίτεθ να αναλαμβάνει ήδη πληθαίνουν…

Την Κυριακή (26/2, 15.30) ξεχωρίζει το ντέρμπι του βορειοδυτικού Λονδίνου, όπου η Αρσεναλ υποδέχεται την Τότεναμ σε μία από τις σπάνιες την τελευταία 20ετία περιπτώσεις όπου οι Κανονιέρηδες είναι τόσο πίσω βαθμολογικά από τους άσπονδους γείτονές του, ενώ την ίδια ημέρα στις 18.00 η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει την Κάρντιφ στον τελικό του Κάρλινγκ Καπ (Λιγκ Καπ).

Στην Ισπανία η Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να πέρασε σχετικά «άνετα» το εμπόδιο της Λάτσιο στο Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο την Κυριακή (26/2, 22.30) οι Ροχιμπλάνκος θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη τους που ακούει στο όνομα Λιονέλ Μέσι. Ο άσος της Μπαρτσελόνα έχει πετύχει 17 γκολ στα 13 τελευταία παιχνίδια του απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Λίγες ώρες νωρίτερα (26/2, 17.00) η Ρεάλ Μαδρίτης που προηγείται 10 βαθμών της Μπαρτσελόνα, αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Ράγιο Βαγεκάνο.

Ντέρμπι υπάρχουν και στο γερμανικό πρωτάθλημα όπου το Σάββατο (25/2, 22.00) η τρίτη της βαθμολογίας Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την Σάλκε που βρίσκεται μια θέση πιο πίσω για την 23η αγωνιστική, ενώ στο γαλλικό Σαμπιονά η Λυών που έχει μόλις μια νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια της και έχει απομακρυνθεί από την πρώτη τριάδα της βαθμολογίας που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, φιλοξενεί την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν. Στραβοπάτημα των παριζιάνων ευελπιστεί να εκμεταλλευτεί η Μονπελιέ που ακολουθεί με έναν βαθμό λιγότερο και υποδέχεται τη Μπορντό.