Δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους εξασφάλισε ο Δήμος Θεσσαλονίκης ώστε να βρουν καταφύγιο οι άστεγοι πολίτες για όσο διάστημα διαρκεί το κύμα κακοκαιρίας.

Οι χώροι είναι στεγασμένοι και θερμαινόμενοι και όσοι έχουν ανάγκη θα μπορούν έτσι να βρίσκουν ένα κατάλυμα καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.

«Οι συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη να στεγαστούν και να προφυλαχτούν από το κρύο μπορούν αυτές τις ημέρες να βρουν καταφύγιο σε θερμαινόμενους χώρους. Ωστόσο, προοπτική μας είναι να υπάρξει στο μέλλον μία μόνιμη λύση για τη στέγασή τους» δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα.

«Οι άστεγοι θέλουν μια διαφορετική προσέγγιση. Είναι ιδιαίτεροι άνθρωποι, με ευαισθησία. Θα πρέπει να κάνουμε μία κίνηση με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που έχουν τεχνογνωσία, και με κοινωνική λειτουργό να τους καταγράψουμε» πρόσθεσε η κ.Γούλα.

Οι δύο χώροι που θα φιλοξενήσουν τους αστέγους είναι το Ε’ ΚΑΠΗ στην οδό Γαμβέτα 56 και Φλέμιγκ 36, από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, και το 13ο Γυμνάσιο στην οδό Εθν. Αμύνης 26, από τις 9:30 το βράδυ έως τις 8 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη πρωτοβουλία έχει αναλάβει και ο Δήμος Αθηναίων, ανοίγοντας το κλειστό γυμναστήριο στο Ρουφ.