Η επιστροφή του 29χρονου στράικερ Τοτσέ στην αγωνιστική δράση και στο σκοράρισμα αποτελεί ένα από τα λίγα κέρδη που αποκόμισε ο Παναθηναϊκός στην εκτός έδρας ισοπαλία με τον Παναιτωλικό. Οι Πράσινοι, οι οποίοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα απέδωσαν κακό ποδόσφαιρο, σώθηκαν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με εξαιρετικό πλασέ του ισπανού φορ, ο οποίος την κατάλληλη στιγμή έκανε κίνηση στον κενό χώρο, έμεινε αμαρκάριστος και με ιδανικό τελείωμα εκμεταλλεύθηκε την καταπληκτική κάθετη πάσα του βραζιλιάνου επιτελικού μέσου Κλέιτον, που στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης αγωνίστηκε σε θέση σέντερ φορ!

Η απουσία του πρώτου σκόρερ των Πρασίνων και του ελληνικού πρωταθλήματος Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος εξέτισε ποινή μιας αγωνιστικής λόγω καρτών, ήταν φανερή για το Τριφύλλι που αδυνατούσε να «πατήσει» την αντίπαλη περιοχή και κατ’ επέκταση να απειλήσει την ομάδα του Αγρινίου. Ούτε ο Κλέιτον αλλά ούτε και ο Αντώνης Πετρόπουλος, που χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή από τον τεχνικό της ομάδας κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα στο 57’, κατόρθωσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στη γραμμή κρούσης.

Αντιθέτως, ο Τοτσέ, ο οποίος επανήλθε στα γήπεδα έπειτα από απουσία δυόμισι μηνών λόγω τραυματισμού, από το 71’ που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του 17χρονου Χάρη Μαυρία κατόρθωσε να αναστατώσει την άμυνα του Παναιτωλικού καθώς πέραν του γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις, είχε ακόμη μια σημαντική ευκαιρία για να σκοράρει (απέκρουσε εντυπωσιακά ο γκολκίπερ Μπλάζιτς). Αν μη τι άλλο η επιστροφή του Τοτσέ χαροποίησε ιδιαίτερα τον κ. Φερέιρα, ο οποίος μπορεί πλέον να υπολογίζει σε έναν παίκτη που αν μη τι άλλο έχει αποδείξει ότι έχει επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Ο πρώην άσος της άσημης Καρταχένα έχει σκοράρει τέσσερις φορές σε οχτώ συμμετοχές με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (πρωτάθλημα: 5 συμμ.-2 γκολ, Ευρώπη 3 συμμ.-2 γκολ).

Από την άλλη πλευρά, ο πολύπειρος τεχνικός του Τριφυλλιού προβληματίζεται από τον σοβαρό τραυματισμό του βασικού και αναντικατάστατου γάλλου στόπερ της ομάδας Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο μεσαίο δάκτυλο του αριστερού ποδιού και θα μείνει εκτός δράσης τουλάχιστον για ένα μήνα. Το πρόβλημα γίνεται σαφώς εντονότερο για τους Πράσινους αν συνυπολογίσει κανείς και την απουσία, περίπου για ένα μήνα, του έτερου γαλλοαναθρεμμένου αμυντικού από το Μάλι Σεντρίκ Καντέ, ο οποίος μετά το κυριακάτικο (8/1) εντός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα, θα ενσωματωθεί στην Εθνική ομάδα της χώρας του που θα συμμετάσχει στο Κόπα Αφρικα.

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός, που ούτως ή άλλως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία του, ξεμένει μόλις με δύο στόπερ (Γιόσου Σαριέγκι και Ματιάς Μπιάρσμιρ) και μάλιστα σε μια περίοδο που θα χρειαστεί να δώσει εφτά παιχνίδια σε 21 ημέρες (ένα ματς ανά τρεις ημέρες), καθιστά (υπερ)απαραίτητη την ενίσχυση με έναν επιπλέον κεντρικό αμυντικό. Ηδη το όνομα του 30χρονου έλληνα διεθνούς στόπερ Βαγγέλη Μόρα που αγωνίζεται στην αγγλική Σουόνσι, ακούγεται έντονα καθώς αποτελεί την πλέον φτηνή λύση, ενώ εξετάζονται και περιπτώσεις από την πορτογαλική αγορά την οποία γνωρίζει ο κόουτς Φερέιρα.