Ήρθε στον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι και τον συνόδευε ο τίτλος του σεσημασμένου σκόρερ. Μπορεί να μην είχε αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης μέχρι τώρα όμως στα πρωταθλήματα που είχε περάσει σκόραρε κατά ριπάς.

Κασαμπλάνκα (Μαρόκο), Μπερκανέ (Μαρόκο),  Γουιντάντ (Μαρόκο), Χεμπέι (Κίνα), Χατάισπορ (Τουρκία), Αλ Σαντ (Κατάρ) ήταν οι έξι ομάδες στις οποίες είχε αγωνιστεί μέχρι τώρα. Σε όλες επιβεβαίωσε την «ερωτική» σχέση που έχει με τα αντίπαλα δίχτυα.

Ωστόσο, με τα ερυθρόλευκα απογειώθηκε. Σε 46 αγώνες με τη φανέλα του Ολυμπιακού έχει πετύχει ήδη 32 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και όλα αυτά σε 3.107 λεπτά συμμετοχής. Σε απλά μαθηματικά αυτό μεταφράζεται σε ένα γκολ ανά 97 λεπτά, δηλαδή σχεδόν ένα ανά παιχνίδι.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό για την περίπτωση του Μαροκινού σκόρερ είναι πως μόλις επτά από αυτά τα 32 γκολ έχουν προέλθει με εκτελέσεις πέναλτι.

Σκοράρει ασταμάτητα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Αν ρίξουμε μια ακόμα πιο προσεκτική ματιά στα νούμερα του Ελ Κααμπί θα διαπιστώσουμε πως μόνο στα ματς του Κυπέλλου δεν έχει σκοράρει και αυτό γιατί δεν αγωνίστηκε. Στα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό απουσίαζε αφού είχε υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα του Μαρόκου.

Στη Super League πέτυχε 15 γκολ στην κανονική περίοδο, ενώ στα play offs μετρά ήδη άλλα δύο. Στην Ευρώπη είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά όσα έχει πετύχει. Σκόραρε δύο γκολ στα προκριματικά του Europa League, τρία στους ομίλους του Europa League και στο Conference League έχει σπάσει όλα τα κοντέρ.

Επιδόσεις που ξεπερνούν την φαντασία στο Conference League

Πιο συγκεκριμένα ο Ελ Κααμπί έχει παίξει σε 8 αγώνες στη διοργάνωση και μετρά δέκα γκολ. Μάλιστα, τα πέντε εξ αυτών τα σκόραρε κόντρα στην Άστον Βίλα. Σε δύο ματς πέτυχε τρία και δύο γκολ τιμωρώντας τους Άγγλους.

Δύο γκολ κόντρα στην Φερεντσβάρος και τρία κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ συμπληρώνουν τα εντυπωσιακά του νούμερα. Την ίδια ώρα η μόνη αντίπαλος κόντρα στην οποία δεν σκόρερ ήταν η Φενέρμπαχτσε.