Ενας 70χρονος είναι το γηραιότερο άτομο που συνελήφθη στη διάρκεια των επεισοδίων στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας. Ο ηλικιωμένος, το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, συνελήφθη στις 8 Αυγούστου για κλοπή από ένα κατάστημα στο Ίλινγκ του δυτικού Λονδίνου, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με μία απλή σύσταση.

Το Ίλινγκ βρέθηκε στο επίκεντρο των ταραχών στη βρετανική πρωτεύουσα στις αρχές του μήνα. Ο Ρίτσαρντ Μπόους, 68 χρόνων, υπέκυψε στα τραύματά του λίγες ημέρες μετά τον ξυλοδαρμό του στη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων στην περιοχή. Ο 68χρονος, όπως αποκάλυψε κάμερα ασφαλείας, δέχθηκε επίθεση καθώς προσπαθούσε να σβήσει μία φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα από εγκεφαλικές κακώσεις. Για τη δολοφονία του ηλικιωμένου κατηγορείται ένας 16χρονος, ο οποίος κρατείται και αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο έφηβος κατηγορείται ακόμη για βίαιες ταραχές και κλοπή, ενώ η μητέρα του για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, αφού διαπιστώθηκε ότι πέταξε τα ρούχα του. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ, το γηραιότερο άτομο που συνελήφθη αλλά του ασκήθηκαν κατηγορίες για διασάλευση της τάξης, είναι ο Τζον Μάγκαν, 63 χρόνων, από το Κάμπντεν, ο οποίος συνελήφθη στισ 12 Αυγούστου ενώ προσπαθούσε να πωλήσει κλεμμένα αντικείμενα.