Οδεύοντας προς το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου δεν είναι λίγες εκείνες οι ομάδες που αναζητούν την καλύτερη λύση για να κλείσουν τις τρύπες του ρόστερ τους.

Η Αρσεναλ που από τη μία πούλησε τον αρχηγό της Σεσκ Φάμπρεγας στη Μπαρτσελόνα αντί ενός ποσού που μπορεί να φτάσει και τα 40 εκατ. ευρώ και από την άλλη νιώθει την ολοένα και ισχυρότερη πίεση της Μάντσεστερ Σίτι για να της πουλήσει τον Σαμίρ Νασρί, φαίνεται να κινείται με αρκετή μυστικότητα και διακριτικότητα στο παζάρι διεκδικώντας ποδοσφαιριστές όπως ο μέσος της Ρεν Γιαν Μ’Βιλά και τον μεσοεπιθετικό της Λιλ Εντεν Χαζάρ.

Ο τεχνικός των Κανονιέρηδων κ. Αρσέν Βενγκέρ παραδέχτηκε ότι «μου αρέσει η πίεση και η παρούσα κατάσταση με την ανεβασμένη αδρεναλίνη αποτελεί εξαιρετικό κίνητρο για καλή δουλειά», ωστόσο η ομάδα του παίζει την Τρίτη (21.45) στο Ούντινε απέναντι στην τοπική ιταλική ομάδα ένα στοίχημα ύψους τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ για την είσοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Παράλληλα η Μάντσεστερ Σίτι έχει ξεκαθαρίσει ότι αν τυχόν χρησιμοποιηθεί ο Νασρί στο συγκεκριμένο διεθνές ματς, τότε θα αποσυρθεί από τη διεκδίκησή του! Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι ο κ. Βενγκέρ τιμωρήθηκε με επιπλέον αποκλεισμό δύο αγωνιστικών επειδή στο πρώτο ματς με την Ουντινέζε παρέβη τους κανονισμούς και έδινε οδηγίες στους παίκτες του από τις εξέδρες!

Ενώ η Μάντσεστερ Σίτι πιέζει την Αρσεναλ για τον Νασρί, η Τσέλσι πιέζει την Τότεναμ για τον Λούκα Μόντριτς, ο οποίος αρνήθηκε να αγωνιστεί στο αποψινό ντέρμπι εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Η μεταγραφή του διεθνή κροάτη μέσου πάντως, ενδέχεται να μην πραγματοποιηθεί καθώς η Τσέλσι συμφώνησε με τη Βαλένθια για την απόκτηση του 23χρονου Χουάν Μάτα αντί περίπου 30 εκατ. ευρώ. Επιπλέον ο τεχνικός των Μπλε κ. Αντρέ Βίλας-Μπόας φέρεται να προωθεί την ανταλλαγή του νεαρού επιθετικού Ντάνιελ Στάριτζ με τον μέσο της Λίβερπουλ Ραούλ Μεϊρέλες.

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την πλευρά της δείχνει ότι ενδιαφέρεται μόνο για την απόκτηση ενός κεντρικού μέσου. Το γεγονός ότι ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ δεν ήταν στην αποστολή της Ιντερ για το κυριακάτικο φιλικό με τον Ολυμπιακό στην Ελβετία πυροδότησε νέα σενάρια για πιθανή μεταγραφή του διεθνούς ολλανδού, ενώ στο στόχαστρο παραμένει και το νέο ανερχόμενο όνομα του γερμανικού ποδοσφαίρου ο 19χρονος Μάριο Γκέτσε της Ντόρτμουντ. Παράλληλα ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον παραδέχτηκε ότι υπήρξε ενδιαφέρον της Παρί Σεν Ζερμέν για τον Ντίμιταρ Μπέρμπατοφ, ωστόσο ο σκοτσέζος προπονητής θέλει να τον κρατήσει στο «Ολντ Τράφορντ».

Η Ιντερ που (μοσχο)πούλησε τον Σάμουελ Ετό στη ρωσική Ανζί Μαχατσκάλα και ενδέχεται να χάσει και τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ, φέρεται να έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για τον Κακά της Ρεάλ Μαδρίτης, τον οποίο θα ήθελε και ο κ. Αρσέν Βενγκέρ στην Αρσεναλ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου. Επιπλέον διεκδικεί και τον Ντιέγκο Φορλάν της Ατλέτικο Μαδρίτης για να καλύψει το κενό του καμερουνέζου επιθετικού.

Οι παίκτες που ενδέχεται επίσης να αλλάξουν φανέλα είναι ο Νίκλας Μπέντνερ της Αρσεναλ (ανταλλαγή με τον Περ Μέρτεζακερ της Βέρντερ Βρέμης) και ο Αλμπέρτο Ακουϊλάνι της Λίβερπουλ (φημολογείται ότι τον θέλει η πρωταθλήτρια Ιταλίας Μίλαν).