• Αναζήτηση
 • Εμπειρίες

  Επί σχεδόν δυό δεκαετίες οι χειριστές της οικονομικής πολιτικής ήταν οικονομολόγοι, καθηγητές στις περισσότερες των περιπτώσεων, με εξειδικευμένες σπουδές και διδακτορικά. Και μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι η συλλογική μας εμπειρία δεν ήταν η καλύτερη. Για πρώτη φορά, έπειτα από πολλά χρόνια, στο τιμόνι της οικονομίας κάθεται ένα αμιγώς πολιτικό στέλεχος, το οποίο από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίζει τη θέση και το πρόβλημα με όρους κοινωνίας και όχι αριθμών

  Εμπειρίες | tovima.gr

  Επί σχεδόν δυό δεκαετίες οι χειριστές της οικονομικής πολιτικής ήταν οικονομολόγοι, καθηγητές στις περισσότερες των περιπτώσεων, με εξειδικευμένες σπουδές και διδακτορικά.

  Και μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι η συλλογική μας εμπειρία δεν ήταν η καλύτερη.

  Για πρώτη φορά, έπειτα από πολλά χρόνια, στο τιμόνι της οικονομίας κάθεται ένα αμιγώς πολιτικό στέλεχος, το οποίο από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίζει τη θέση και το πρόβλημα με όρους κοινωνίας και όχι αριθμών.

  Οτι το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα έχει και τεχνοκρατικές πτυχές κανείς δεν αμφιβάλλει. Ωστόσο έχει αποδειχθεί πως είναι πρωτίστως πολιτικό.

  Απ’ αυτή την άποψη έχει ενδιαφέρον ότι ο βασικός χειριστής είναι πάνω απ’ όλα πολιτικό ον, που αποδίδει εξαιρετική σημασία στο κλίμα, στην ατμόσφαιρα και έδειξε με τις πρώτες δηλώσεις του να επιδιώκει τον κατευνασμό των παθών και την αποκατάσταση κλίματος αισιοδοξίας.
  ΤΟ ΒΗΜΑ

  Γνώμες
  One Channel Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στη σκιά του ηφαιστείου… Η χρυσόξανθη πλεξούδα με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί κορδέλα του Hermes στο κάτω μέρος μπλέχτηκε ξαφνικά στις… μεταξένιες ψηφίδες του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk