«Βρήκα τα καρφιά από τη σταύρωση του Ιησού»

Δύο από τα καρφιά που χρησιμοποιήθηκαν στη σταύρωση του Χριστού ανακαλύφθηκαν σε ένα τάφο 2.000 ετών στην Ιερουσαλήμ, εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς επί 20 χρόνια και βρέθηκαν κατά τύχη σε ένα εργαστήριο στο Τελ Αβίβ

Δύο από τα καρφιά που χρησιμοποιήθηκαν στη σταύρωση του Χριστού ανακαλύφθηκαν σε ένα τάφο 2.000 ετών στην Ιερουσαλήμ, εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς επί 20 χρόνια και βρέθηκαν κατά τύχη σε ένα εργαστήριο στο Τελ Αβίβ.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τα Καρφιά του Χριστού» από τον βετεράνο ερευνητή Σίμτσα Τζεϊκομπόβισι, που έχει προκαλέσει συζητήσεις στους Αγίους Τόπους.

Το φιλμ καταγράφει τα τρία χρόνια ερευνών κατά τη διάρκεια των οποίων ο Τζεϊκομπόβισι παρουσιάζει τους ισχυρισμούς του, μερικοί εκ των οποίων βασίζονται σε εμπειρικά δεδομένα, ενώ άλλοι απαιτούν φαντασία και πίστη.

Ο ίδιος θεωρεί την ανακάλυψή του ιστορική, αλλά πολλοί επιστήμονες και ειδικοί θεωρούν τραβηγμένες τις εικασίες του, και τις αποδίδουν σε μια προσπάθεια του ερευνητή να συγκεντρώσει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Πολλά παρόμοια ευρήματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο παρελθόν. Μερικά αποδείχθηκαν ψεύτικα, άλλα θεωρήθηκαν ιερά.

Ο Τζεικομπόβισι, ο οποίος προκάλεσε έντονη συζήτηση με αφορμή προηγούμενή ταινία του, η οποία ισχυριζόταν ότι είχε ανακαλύψει τον τελευταίο τάφο του Θεανθρώπου, τόνισε ότι το νέο του εύρημα διαφέρει λόγω του ιστορικού και αρχαιολογικού του πλαισίου.

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία του Ισραήλ θεωρεί ότι τίποτε δεν έχει αποδειχθεί. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ταλαντούχος παραγωγός έχει δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με μία σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη αλλά η ερμηνεία που παρουσιάζει δεν έχει καμία βάση» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk