Την ανάκληση της απόφασης για επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της ΕΧΑΕ προτείνει ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ κ. Αλ. Μωραϊτάκης.

Με επιστολή του στο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΧΑΕ κ. Σ. Λαζαρίδη, η οποία κοινοποιείται στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και στον πρόεδρο της ΕΧΑΕ κ. Ι. Γεωργάνα, ο κ. Μωραϊτάκης υποστηρίζει ότι τα κεφάλαια θα ήταν καλύτερο να αξιοποιηθούν, με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει το ΧΑ, την αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης της χώρας και το συμφέρον όλων όσων εμπλέκονται στον κλάδο αυτό.

Η τεχνολογική αναβάθμιση του ΧΑ είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία και τα κεφάλαια που θα διανεμηθούν θα μπορούσαν να κατευθυνθούν προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνει ο ΣΜΕΧΑ.

Επίσης, επισημαίνει ότι τα κεφάλαια αυτά θα φύγουν από τη χώρα, καθώς το 57% του μετοχικού κεφαλαίου ελέγχεται από ξένους επενδυτές.

Υπενθυμίζεται ότι, η ΕΧΑΕ έχει αποφασίσει τη διανομή μερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή και την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή. Η επιστροφή κεφαλαίου δε φορολογείται.