Εργα τριών Ελλήνων συνθετών της νεότερης γενιάς, του Χαράλαμπου Γωγιού, του Νίκου Πλατύραχου και του Τάσου Ρωσόπουλου παρουσιάζει η Ορχήστρα των Χρωμάτων υπό τον Μίλτο Λογιάδη στις 28 Μαρτίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου για το ελληνικό τραγούδι. Υπό τον γενικότερο τίτλο «Ο Αγνωστος Ελληνισμός», ο σκοπός του κύκλου ο οποίος αποτελεί ιδέα του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, είναι να αναδείξει από σκηνής το έργο συνθετών, συγγραφέων, σκηνοθετών και ηθοποιών που ως σήμερα παρέμενε στην αφάνεια.

Οι τρεις συνθέτες έργα των οποίων παρουσιάζονται στη συναυλία της 28ης Μαρτίου, έχουν να επιδείξουν ενδιαφέρον έργο τόσο στην ορχηστρική μουσική όσο και στο τραγούδι κι εν προκειμένω φιλοδοξούν να «απαντήσουν» στην απαισιόδοξη σκέψη ότι δεν υπάρχει νέο αίμα στον χώρο της σύνθεσης στην Ελλάδα. Διατηρώντας τους δεσμούς τους με το τραγούδι, ζωντανό κύτταρο του ελληνικού πολιτισμού, οι τρεις συνθέτες οδηγούνται σε έναν νέο, κάποιες φορές πιο σύνθετο, κι όμως πάντα ελληνικό ήχο.