Αίτημα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα δυο λογαριασμών σε υποκαταστήματα της γερμανικής τράπεζας Westdeutsche Landes Bank στο Εσσεν και στο Ντίσελντορφ έστειλε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κυρία Πόπη Παπανδρέου που ερευνά την υπόθεση των προμηθειών των υποβρυχίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα εστάλη στην Εισαγγελία του Μονάχου καθώς οι δυο λογαριασμοί έχουν προκύψει από έγγραφα της γερμανικής δικογραφίας για την υπόθεση, αλλά και από τις έρευνες των ελεγκτών του ελληνικού ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μέσω αυτών των λογαριασμών έγιναν καταβολές προμηθειών 55 εκατομμυρίων ευρώ σε έλληνες αποδέκτες, ποσά τα οποία διακινήθηκαν μέσω εταιρειών με έδρα είτε στον Πειραιά, είτε στη Κύπρο και άλλους φορολογικούς παραδείσους σε εξωτικά νησιά.

Στοιχεία οδηγούν επίσης και σε λογαριασμούς τρίτων στην Ελβετία, όπου επίσης κατέληγε μέρος των χρημάτων, τα οποία συγκεκριμένοι μάρτυρες έχουν καταθέσει ότι δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μίζες.

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών ζητάει επιπλέον από τις γερμανικές δικαστικές αρχές να της αποσταλεί και η κατάθεση του εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντού, ο οποίος φέρεται να κάνει λόγο για καταβολές εκατομμυρίων ευρώ προς έλληνες αποδέκτες.