Εθνικό σχέδιο 250 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των ανέργων

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται αυτή την ώρα η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κυρία Λούκα Κατσέλη και, όπως «Το Βήμα» πληροφορείται παρουσιάζει το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη στήριξη της Εργασίας

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται αυτή την ώρα η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κυρία Λούκα Κατσέλη και, όπως «Το Βήμα» πληροφορείται παρουσιάζει το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη στήριξη της Εργασίας.
Το ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν προγραμματισμένο, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, στο πλαίσιο δράσεων να υπάρξουν και θετικές ενέργειες ως την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.
Το Επιχειρησιακό Σχέδιο που παρουσιάζει η κυρία Κατσέλη στον Πρωθυπουργό προβλέπει προγράμματα κοινωνικής εργασίας για 55.000 ανέργους – κυρίως μακροχρόνια ανέργους, ανέργους σε μεγάλη ηλικία και νέους. Πρόκειται στην ουσία για προγραμματικές συμβάσεις που θα υπογραφούν με δήμους όλης της χώρας για πεντάμηνη πρόσληψη ανέργων σε θέσεις απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα, όπως έργα συντήρησης, δράσεις για παιδιά και υπερήλικες κ.ά. Τη συμφωνία με τους δήμους θα κάνει ο ΟΑΕΔ και σε αυτήν προβλέπεται για όσους μήνες απασχολούνται οι άνεργοι, και να πληρώνονται και να έχουν κοινωνική ασφάλιση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk