Την ώρα που τηρείται σιγή ιχθύος σχετικά με την πορεία της Υγείας του Καρόλου που έχει διαγνωστεί με καρκίνο, αξιωματούχοι του παλατιού φαίνεται πως ανανεώνουν τα σχέδιο σχετικά με το «Operation Menai Bridge», δηλαδή την επιχείρηση που αφορά την κηδεία του Βασιλιά.

Μάλιστα, πηγή φιλικά προσκείμενη στον Κάρολο σχολίασε στο Daily Beast πως η εξέλιξη της υγείας του δεν είναι ενθαρρυντική: «Είναι αποφασισμένος να νικήσει τον καρκίνο και όλοι έχουν πέσει πάνω του. Όλοι παραμένουν αισιόδοξοι, αλλά είναι πραγματικά πολύ άρρωστος. Περισσότερο από ό,τι αφήνουν να φανεί».

Βέβαια αξιωματούχοι του παλατιού αναφορικά με την ανανέωση των σχεδίων για την κηδεία του κάνουν λόγο για μια τυπική διαδικασία που δεν συνδέεται με την πορεία της υγείας του Μονάρχη.

Ο σοβαρός καρκίνος του παγκρέατος

Υπενθυμίζεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος δεν αποκάλυψε ποτέ από ποιον καρκίνο πάσχει, αλλά παραδέχτηκε ότι δεν ήταν καρκίνος του προστάτη, ο οποίος είναι μια από τις πιο θεραπεύσιμες μορφές της νόσου.

Ωστόσο, λίγες εβδομάδες πριν υψηλόβαθμος αξιωματούχος ανέφερε στο «In Touch» ότι ο Κάρολος πάσχει από καρκίνο του παγκρέατος αλλά και ότι έχει μόλις δύο χρόνια ζωής.

«Ο βασιλιάς Κάρολος είναι πολύ πιο άρρωστος από ό,τι αφήνει να εννοηθεί το Παλάτι. Και απλά δεν είναι σε θέση να διευθύνει την πολυτάραχη οικογένειά του, τα επιχειρηματικά συμφέροντα του στέμματος και να εκπληρώνει τα καθημερινά καθήκοντα της μοναρχίας», αποκάλυψε μέλος του στενού κύκλου του στις αρχές Μαρτίου. Επιπλέον, τόνισε ότι «Ο καρκίνος του τον τρώει ζωντανό. Είναι πολύ αδύναμος. Η κατάσταση είναι απελπιστική».

Η «Επιχείρηση Menai Bridge»

Η «Επιχείρηση Menai Bridge» θα περιλαμβάνει γνωστά πρωτόκολλα. Όταν ο μονάρχης πεθάνει, η σορός του Καρόλου θα μεταφερθεί από την αίθουσα του θρόνου στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο Westminster Hall. Θα αναπαυθεί με τιμές και η επίσημη κηδεία του θα πραγματοποιηθεί εννέα ημέρες αργότερα. Κατά πάσα πιθανότητα θα ταφεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ.