Σε εκ νέου βομβαρδισμό της Μπρέγκα προχώρησαν οι αεροπορικές δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι, μία ημέρα μετά τις σφοδρές από αέρος και εδάφους επιθέσεις τις οποίες κατάφεραν να αποκρούσουν οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες που ελέγχουν την πόλη – κλειδί στο ανατολικό τμήμα της κλονιζόμενης από τον εμφύλιο Λιβύης.

«Άκουσα το αεροπλάνο, μετά την έκρηξη και μετά είδα τον κρατήρα» είπε ο Μοχάμεντ Σιμπλί από τη Μπρέγκα, τονίζοντας ότι η βόμβα έπεσε κοντά στο πανεπιστήμιο μηχανικής πετρελαίου, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τις στρατηγικής σημασίας πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, τον έλεγχο των οποίων προσπαθεί να ανακτήσει το καθεστώς Καντάφι. «Πριν από λίγο δεχθήκαμε βομβαρδισμό. Το είδα με τα μάτια μου» προσέθεσε ο Αγουάντχ Μοχάμεντ, που μάχεται στο πλευρό των λίβυων ανταρτών.

Παράλληλα το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τρεις άνδρες του ολλανδικού πολεμικού ναυτικού συνελήφθησαν την Κυριακή από ενόπλους του συνταγματάρχη Καντάφι ενώ συμμετείχαν στην επιχείρηση μεταφοράς με ελικόπτερο στην πόλη Σύρτη ενός Ολλανδού και ενός ακόμη ευρωπαίου πολίτη.

«Το επιβεβαιώνουμε», δήλωσε εκπρόσωπος του ολλανδικού πολεμικού ναυτικού όταν ρωτήθηκε για τη σύλληψη των τριών ανδρών, την οποία αποκάλυψε η ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf. Οι τρεις άνδρες δέχθηκαν επίθεση μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου. Οι πολίτες παραδόθηκαν από τους Λίβυους στην ολλανδική πρεσβεία και στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη χώρα. Το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αυτή την ώρα διεξάγονται «εντατικές διπλωματικές συνομιλίες για την απελευθέρωση των τριών ανδρών».