• Αναζήτηση
 • ΓΝΩΜΗ

  Τίποτα!

  Διακριτικός ο αμερικανός πρόεδρος, άφησε το πεδίο ελεύθερο στη δεξιοτεχνία του έλληνα πρωθυπουργού, ώστε ο τελευταίος να δεσπόζει μόνος στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της συνάντησής τους. Από μια πρώτη εκτίμηση της επίσκεψης, μπορεί κανείς να υπογραμμίσει τα εξής: (α) Τον απεριόριστο θαυμασμό και τη συμπαράσταση του αμερικανού προέδρου στον έλληνα φτωχό, ο οποίος είναι μονίμως έτοιμος να θυσιαστεί για την πατρίδα του. (β) Οτι όλοι οι Ελληνες, πλούσιοι και φτωχοί, θα μπορούν πια να επισκέπτονται χωρίς βίζα τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό τον αυτονόητο όρο ότι είναι πολέμιοι της τρομοκρατίας.

  Τίποτα! | tovima.gr

  Διακριτικός ο αμερικανός πρόεδρος, άφησε το πεδίο ελεύθερο στη δεξιοτεχνία του έλληνα πρωθυπουργού, ώστε ο τελευταίος να δεσπόζει μόνος στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της συνάντησής τους. Από μια πρώτη εκτίμηση της επίσκεψης, μπορεί κανείς να υπογραμμίσει τα εξής: (α) Τον απεριόριστο θαυμασμό και τη συμπαράσταση του αμερικανού προέδρου στον έλληνα φτωχό, ο οποίος είναι μονίμως έτοιμος να θυσιαστεί για την πατρίδα του. (β) Οτι όλοι οι Ελληνες, πλούσιοι και φτωχοί, θα μπορούν πια να επισκέπτονται χωρίς βίζα τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό τον αυτονόητο όρο ότι είναι πολέμιοι της τρομοκρατίας. (γ) Οτι τα αγγλικά του έλληνα πρωθυπουργού είναι εξαιρετικής ποιότητας, πράγμα που συνέβαλε αποφασιστικά στη διαφαινόμενη έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Τέλος, (δ) ότι η μεσογειακή δίαιτα είναι το καλύτερο όπλο για τη διασφάλιση της υγείας (Ηealth) των δύο λαών και της σιλουέτας των δύο ηγετών (παρ΄ όλο που η επισήμανση αυτή θα ταίριαζε μάλλον στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την κυρία Μέρκελ, η οποία προφανώς δυσκολεύεται να χάσει μερικά από τα περιττά κιλά της). Τι περισσότερο να περιμένει κανείς από μια πρώτη συνάντηση; Τίποτα!

  Ο κ. Γ. Βώκος είναι καθηγητής Φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

  Γνώμες
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η ζωή σε ένα private jet… Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής τίναξε βαριεστημένα τη στάχτη του πούρου του. Ρούφηξε μια γουλιά από το τσάι... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk