Η λαθρομετανάστευση

Υποστήριζα στη στήλη αυτή την περασμένη Κυριακή ότι δύο μείζονος σημασίας προβλήματα διεκδικούν άμεση προτεραιότητα στην αντιμετώπισή τους: οι κουκουλοφόροι και γενικά το αντάρτικο πόλεων και η λαθρομετανάστευση με τα συνακόλουθά της, μεταξύ των οποίων η εγκληματικότητα. Με το πρώτο βρίσκεται ήδη σε αναμέτρηση ο κ. Χρυσοχοΐδης καθώς ο δικός του κλάδος ελαίας αντιμετωπίστηκε και πάλι από την ωμή βία και την περιφρόνηση στους νόμους. Για το δεύτερο υπήρξε η ευχάριστη έκπληξη το βράδυ της μέρας που δημοσιεύθηκε το άρθρο μου.

Υποστήριζα στη στήλη αυτή την περασμένη Κυριακή ότι δύο μείζονος σημασίας προβλήματα διεκδικούν άμεση προτεραιότητα στην αντιμετώπισή τους: οι κουκουλοφόροι και γενικά το αντάρτικο πόλεων και η λαθρομετανάστευση με τα συνακόλουθά της, μεταξύ των οποίων η εγκληματικότητα. Με το πρώτο βρίσκεται ήδη σε αναμέτρηση ο κ. Χρυσοχοΐδης καθώς ο δικός του κλάδος ελαίας αντιμετωπίστηκε και πάλι από την ωμή βία και την περιφρόνηση στους νόμους. Για το δεύτερο υπήρξε η ευχάριστη έκπληξη το βράδυ της μέρας που δημοσιεύθηκε το άρθρο μου. Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνέπεσε με την άποψή μου αυτή κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης τονίζοντας ότι « το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, που είναι θέμα εθνικό, είναι ίσως το μείζον θέμα αυτή τη στιγμή». Είναι εύλογη η ικανοποίηση που αισθάνθηκα ακούγοντάς τον να περιγράφει με σαφήνεια τις τεράστιες διαστάσεις του προβλήματος και τις πρώτες σκέψεις και αποφάσεις του για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Εύχομαι να επιτύχει.

Θα ήθελα πάντως σήμερα να υπενθυμίσω μια επιπλέον διάσταση του προβλήματος που σχετίζεται με τη μετανάστευση κυρίως μουσουλμάνων στη χώρα μας (είναι νομίζω η πλειονότητα), οι οποίοι υπό την επήρεια των θρησκευτικών πεποιθήσεών τους αναδεικνύονται βαθμιαία σε πρόσθετο κίνδυνο ανωμαλίας, που σε άλλες χώρες έχει πια πάρει τη μορφή θρησκευτικού πολέμου, με μαζικούς θανάτους και καταστροφές που ουδείς φαίνεται να μπορεί να καταστείλει.

Κατά καλή σύμπτωση στην εφημερίδα «Παρόν» (4/10) διάβασα πώς αντιμετωπίζει το πρόβλημα των μεταναστών η Αυστραλία. Ο πρωθυπουργός της κ. Κέβιν Ραντ, απαντώντας σε επικρίσεις μουσουλμάνων μεταναστών επειδή τα εκεί τζαμιά επιτηρούνται από τις μυστικές υπηρεσίες για να μη μετατραπούν σε άντρα τρομοκρατών, δήλωσε:

« Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Ετσι είναι, και άμα τους αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του. Από τότε που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μπαλί, η πλειοψηφία των Αυστραλών ένιωσε ένα κύμα πατριωτισμού.

Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στον Θεό. Δεν έγινε οργανωμένα, αλλά είναι γεγονός:χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο. Αρμόζει λοιπόν να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας.Αν ο Θεός σάς προσβάλλει,σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου για να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε χωρίς ερωτήσεις.Αυτό που ζητάμε είναι να δεχθείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη. Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς. Ομως μόλις χορτάσετε και παραπονιέστε, και αρχίσετε να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε για τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που κι εσείς δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω και τον τρόπο ζωής μας, να ξέρετε ότι μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και άλλη μία μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας, το δικαίωμα να φύγετε! Αν δεν είστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε! Δεν σας φέραμε εδώ με το ζόρι. Εσείς διαλέξατε να έρθετε. Οπότε, δεχθείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε!».

Υπογραμμίζω ότι ο κ. Ραντ είναι σοσιαλδημοκράτης (και υποθέτω μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην οποία πρόεδρος είναι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου), η δε Αυστραλία έρχεται μετά τη Νορβηγία στην κορυφή των χωρών με τον υψηλότερο δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk