Με θερμοκρασίες λίγο πιο χαμηλές από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και με ανέμους που δεν θα ξεπεράσουν τα 5 ως 6 μποφόρ θα κυλήσει ο καιρός το επόμενο τετραήμερο. Επίσης, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και στα βόρεια. Να σημειώσουμε ότι στην Αθήνα η μέση μέγιστη θερμοκρασία για το πρώτο δεκαήμερο είναι οι 23,9 βαθμοί και για τη Θεσσαλονίκη οι 22,8 βαθμοί, ενώ οι προβλεπόμενες τιμές της θερμοκρασίας δεν θα υπερβαίνουν αντίστοιχα τους 21 και 20 βαθμούς.

Σήμερα ο καιρός θα είναι άστατος στη Δυτική, την Κεντρική και στη Βόρεια Ελλάδα με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί- βορειοδυτικοί στα 4 ως 5 μπ. και μόνο στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 5 ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 18 ως 20 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 21 ως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, Πρωτομαγιά, στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο από την αρχή της ημέρας προβλέπεται αυξημένη συννεφιά με βροχές, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4 ως 5 μποφόρ στα πελάγη και μόνο τοπικά στα νότια θα φτάνουν τα 5 ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξεως των 2 περίπου βαθμών Κελσίου.

Το Σάββατο ο καιρός θα διατηρηθεί συννεφιασμένος στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, όπου θα υπάρχει αυξημένη συννεφιά και θα βρέξει κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις και η πιθανότητα να βρέξει στα υπόλοιπα ηπειρωτικά είναι μικρή. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 ως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Την Κυριακή αρχικά θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές πρώτα στο Ιόνιο, αργότερα στα ηπειρωτικά και προς το βράδυ στην Κρήτη και στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι αρχικά δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ, ενώ αργότερα στα ανατολικά θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι 4 ως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο την Κυριακή, κυρίως όμως στη Βορειοανατολική Ελλάδα.

Στην Αττική το επόμενο τετραήμερο θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, και υπάρχει πιθανότητα βροχής το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς, καθώς και από την Κυριακή το μεσημέρι και μετά.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος όλο το τετραήμερο με βροχές ή καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.