Η χήρα λύνει τη σιωπή της
Την πρόθεσή της να γυρίσει κινηματογραφική ταινία με θέμα τη μυθική ζωή του εκλιπόντος συζύγου της ανακοίνωσε η χήρα του Λουτσιάνο Παβαρότι, Νικολέτα Μαντοβάνι. Λύνοντας την πολύμηνη σιωπή της, η 38χρονη Μαντοβάνι- μητέρα της μικρότερης κόρης του αείμνηστου τενόρου, της 5χρονης σήμερα Αλίτσε – μίλησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφερόμενη, πέραν των κινηματογραφικών σχεδίων της, και στο πολυσυζητημένο θέμα της διαθήκης του συζύγου της. Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η ίδια και οι τρεις- από τον πρώτο γάμο του- μεγαλύτερες κόρες του Παβαρότι κατόρθωσαν τελικά να φτάσουν σε συμφωνία ύστερα από ένα διάστημα διαφωνιών, λογομαχιών και δικαστικών απειλών, η Μαντοβάνι είπε ότι η εξέλιξη είναι αυτή που θα επιθυμούσε και ο ίδιος ο τενόρος. «Καθώς ο καιρός περνούσε,συνειδητοποιούσαμε όλο και περισσότερο ότι ο Λουτσιάνο δεν θα ήθελε αυτήν τη χωρίς τέλος διαμάχη» είπε η Μαντοβάνι και συνέχισε: «Στο τέλος καταλήξαμε σε αυτό που θα επιθυμούσε ο σύζυγός μου και το κάναμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του:μοιράσαμε την κληρονομιά με καλή διάθεση».

Το «κόκκινο πιάνο» στο σφυρί
Αν ενδιαφέρεστε και οι οικονομικές δυνατότητές σας το επιτρέπουν, έχετε ακόμη μερικές ημέρες στη διάθεσή σας. Αναφέρομαι στον πλειστηριασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη- ως τις 31 Ιουλίου- από την επίσημη ιστοσελίδα του κινέζου πιανίστα Λανγκ Λανγκ και αφορά το εντυπωσιακότατο κόκκινο πιάνο Steinway με το οποίο ο ίδιος έπαιξε προ ημερών ενώπιον 63.000

θεατών στο Σέντραλ Παρκ (στη φωτογραφία), πλαισιωμένος από τη διάσημη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το ένα από τα δύο μόνο μοντέλα που κυκλοφόρησαν διεθνώς από την κατασκευάστρια εταιρεία. Επαινώντας τις δυνατότητές του, ο νεαρός Λανγκ Λανγκ αποφάσισε να το θέσει σε πλειστηριασμό προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την ανακούφιση των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού ο οποίος έπληξε τον περασμένο Μάιο την πατρίδα του, την Κίνα. (Περισσότερες πληροφορίες- και φυσικά προσφορές- στο www.langlang.com).

Μελωδικό καλοκαίρι στην Αίγινα
Από τις 8 ως τις 30 Αυγούστου θα διεξαχθεί εφέτος το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας. Σε καλλιτεχνική διεύθυνση της καταξιωμένης πιανίστριας Ντόρας Μπακοπούλου και σταθερά προσανατολισμένο στη μουσική δωματίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 συναυλίες, οι περισσότερες από τις οποίες θα φιλοξενηθούν στην παραλία της Αύρας μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ο Δημήτρης Βασιλάκης, η Σόνια Θεοδωρίδου αλλά και καταξιωμένοι ερμηνευτές από το εξωτερικό.

itoyla@dolnet.gr