Οι Aραβες το αποδεικνύουν συνεχώς ότι δεν ξεχνούν. Να, πάρτε για παράδειγμα τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ σεΐχη Σαμπάχ Χαλέντ αλ Χαμάντ αλ Σαμπάχ που βρίσκεται στην Ελλάδα. Οταν συνάντησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του επειδή (τι θυμήθηκε ο άνθρωπος) ελληνικά πλοία βοήθησαν το 1982 στην εκκένωση της Βηρυτού και μετέφεραν με ασφάλεια τον Γιάσερ Αραφάτ στην Ελλάδα. Θυμήθηκε πόσο καλές είναι οι ελληνοαραβικές σχέσεις, τη στάση που κράτησε η χώρα μας έναντι των Αράβων και των Παλαιστινίων στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά και υπέγραψε δύο νέες συμφωνίες διμερούς συνεργασίας. Και να σκεφθείτε ότι ο σεΐχης δεν είναι ένας συνηθισμένος άραβας πολιτικός. Είχε χρηματίσει επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών (άρα έχει ενημέρωση εκ των έσω), υποσχέθηκε ότι θα δώσει το πράσινο φως στις κουβετιανές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα, δεν έδωσε καμία υπόσχεση ότι θέλει να αγοράσει, ας πούμε, κάποιο νησί, αλλά είπε ότι θα ήθελε να έρθει με τη σύζυγό του στα νησιά για διακοπές.
nnn
Εκεί όμως που έδειξε τη διαφορά σε σχέση με τους άλλους ξένους επισκέπτες στη χώρα μας είναι στο δώρο που πρόσφερε στον κ. Ευ. Βενιζέλο στο γεύμα που του παρέθεσε στο δώμα του υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Βενιζέλος τού έδωσε ένα αντίγραφο αρχαίου στεφανιού από το Μουσείο Μπενάκη. Ο σεΐχης είχε μαζί του ένα εντυπωσιακό κουτί, το οποίο κουβαλούσε ένας από τους συνεργάτες του. Το καταπληκτικό αυτό κουτί το πρόσφερε ως δώρο στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος ανοίγοντάς το έμεινε έκπληκτος. Οπως έκπληκτος έμεινε και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Κούρκουλας που παρευρισκόταν στο γεύμα. Το κουτί περιείχε πιστά αντίγραφα αρχαιολογικών ευρημάτων της Μακεδονίας και του στεφανιού της Βεργίνας. Τώρα θα αναρωτηθείτε από πού προμηθεύτηκε αυτό το κουτί, το οποίο, όπως μου είπαν, είναι μεγάλης αξίας. Οχι βεβαίως από το Κουβέιτ. Το αγόρασε από την Ελλάδα, θέλοντας να ενισχύσει την ελληνική αγορά.
Η σαλάτα των κομμένων

Την ιδέα την έριξε ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Χρ. Κέλλας στο τραπέζι των… κομμένων από τον ανασχηματισμό, την Πέμπτη το μεσημέρι στη «Βιβλιοθήκη» στο Κολωνάκι: «Δεν προσκαλούμε τον Πρωθυπουργό να φάει και με εμάς καμιά σαλάτα;» είπε στους συνδαιτυμόνες του γαλάζιους βουλευτές Σκρέκα, Σταμενίτη, Γεωργαντά και Καράμπελα: «Καλή ιδέα, ας έρθει εδώ να φάμε όλοι μαζί, έχουμε πολλά να του πούμε» απάντησαν εκείνοι. Το θέμα όμως ήταν πώς προσκαλείς έναν πρωθυπουργό σε τραπέζι «κομμένων» (και πιθανώς δυσαρεστημένων). Τη λύση είχε πάλι ο κ. Κέλλας. Σηκώνει το i-Phone και στέλνει το εξής μήνυμα: «Πρόεδρε, έλα να φας μαζί μας σαλάτα. Είμαστε αρκετοί εδώ». Ορισμένοι από τους γαλάζιους δεν πίστεψαν ότι έστειλε μήνυμα στον Πρωθυπουργό. Αλλοι νόμιζαν ότι ο Κέλλας τούς έκανε πλάκα, αλλά σε λίγα λεπτά έρχεται η απάντηση «Θα το ήθελα πολύ, αλλά έχω πολλή δουλειά. Μια άλλη φορά, το υπόσχομαι», με υπογραφή «Α» (έτσι συνήθως υπογράφει ο κ. Σαμαράς στα SMS).


Το πρώτο ραντεβού του Αδωνη

Στην παρέα των «κομμένων» ήταν και ο κ. Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος τους χαιρέτησε έναν-έναν, πληροφορήθηκε με ευχαρίστηση ότι έχει δημιουργηθεί κίνημα βουλευτών για την επαναφορά του στην κυβέρνηση (μαζεύουν, όπως του είπαν, υπογραφές) και συνάντησε το πρώτο ραντεβού ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Ποιον νομίζετε; Τον κ. Τζήμερο!

HeliosPlus