Παράταση ισχύος μέχρι να ορισθεί η ημερομηνία της πρώτης δοκιμασίας για τα διπλώματα οδήγησης των οδηγών που έχουν συμπληρώσει τα 74 έτη.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που απέστειλε ο γενικός γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας στις αρμόδιες υπηρεσίες, οι άδειες οδήγησης κατόχων που ξεπερνούν την ηλικία των 74 ετών και υποβάλλουν αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωση μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018, εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την ημερομηνία προγραμματισμού της πρώτης δοκιμασίας, που δεν μπορεί να απέχει άνω του τριμήνου.

Επίσης, καλούνται οι αρμόδιες Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της χώρας να προγραμματίσουν τις εξετάσεις δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς κατ’ απόλυτη προτεραιότητα.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο που απεστάλη στις υπηρεσίες, για την παράταση της διοικητικής ισχύος των αδειών οδήγησης προβλέπονται τα εξής: «Για την αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών, σας ενημερώνουμε ότι άδειες οδήγησης κατόχων που έχουν συμπληρώσει την ηλικία των εβδομήντα τεσσάρων ετών και υποβάλλουν στις Διευθύνσεις Μεταφορών & Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας μετά την 30/8/2018, αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας οδήγησης σε εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 7 του π.δ. 51/2012 (Α΄101) μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018, εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την ημερομηνία προγραμματισμού της δοκιμασίας (για πρώτη φορά) προσόντων και συμπεριφοράς».

Όπως επισημαίνεται, η ημερομηνία αυτή δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από τρεις μήνες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Για την ως άνω παράταση ισχύος χορηγείται σχετική βεβαίωση από την οικεία Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών.