15 Απριλίου 1989: Χιλιάδες φοιτητές και νεολαίοι συγκεντρώνονται στην πλατεία Τιανανμέν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Χου Γιάο Μπανγκ και σύντομα το σύνθημα «κάτω η δικτατορία» αντηχεί απ’ άκρου εις άκρον στην πλατεία.

18-21 Απριλίου: Καθώς οι μέρες περνούν, ο αριθμός των διαδηλωτών αυξάνεται και η διαμαρτυρία αποκτά μαζικό χαρακτήρα. Στους φοιτητές προστίθενται εργάτες και διανοούμενοι. Ολοι τους ζητούν ελευθερία, δημοκρατία και τέλος στο δικτατορικό καθεστώς.

15 Μαΐου: Ο ηγέτης της Σοβιετικής Ενωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο. Οι διαδηλωτές εξακολουθούν να παραμένουν στην πλατεία Τιανανμέν, αναγκάζοντας έτσι την κυβέρνηση να ακυρώσει την υποδοχή του ρώσου ηγέτη στο σημείο.

19-20 Μαΐου: Η κυβέρνηση κηρύσσει στρατιωτικό νόμο. Οι φοιτητές στήνουν οδοφράγματα.

24 Μαΐου: Οι Αρχές διατάσσουν την απόσυρση του στρατού.

29-30 Μαΐου: Απέναντι στο πορτρέτο του Μάο Τσε Τουνγκ στην πύλη της πλατείας στήνεται το άγαλμα της «Θεάς της Δημοκρατίας», μία κατασκευή από αφρολέξ και πεπιεσμένο χαρτί πάνω σε μεταλλικό καλούπι που παριστάνει μια γυναίκα να κρατά έναν πυρσό.

1η Ιουνίου: Τανκς και πεζικό περικυκλώνουν την πρωτεύουσα και μία ημέρα αργότερα οι επικεφαλής του ΚΚ Κίνας συμφωνούν στη χρήση στρατιωτικής δύναμης για την καταστολή της εξέγερσης.

3 Ιουνίου: Χιλιάδες στρατιώτες αναπτύσσονται στο κέντρο του Πεκίνου, υπάρχουν αναφορές για νεκρούς, από τις ριπές των ερπυστριοφόρων, των αυτόματων όπλων και των Καλάσνικοφ.

4 Ιουνίου: Ξεκινά η έφοδος για την κατάληψη της πλατείας. Τα τεθωρακισμένα πυροβολούν στα τυφλά. Οι δυνάμεις της τάξης διαλύουν τα ανθρώπινα οδοφράγματα και όσοι επιχειρούν να βρουν καταφύγιο ή να διαφύγουν συλλαμβάνονται και ξυλοκοπούνται αγρίως.

5 Ιουνίου: Γνωστός με την ονομασία Tank Man, άγνωστος κατά τα λοιπά διαδηλωτής δύο ημέρες μετά την καταστολή τοποθετεί το σώμα του μπροστά από μια ίλη αρμάτων μάχης. Το άρμα που βρίσκεται μπροστά του προσπαθεί να αλλάξει κατεύθυνση  ώστε να τον παρακάμψει, όμως ο διαδηλωτής επανειλημμένως αλλάζει θέση για να μην αφήσει το άρμα να περάσει. Θα μείνει στην Ιστορία ως ένα από τα πιο σημαντικά σύμβολα της ανθρωπότητας του 20ού αιώνα. Η τύχη του παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστη.