Ο κόσμος της γαστρονομίας μεταλλάσσεται συνεχώς. Καινούργιες τεχνικές, νέοι σεφ με σύγχρονα και διαφορετικά οράματα, τάσεις που έρχονται και παρέρχονται και μπορούν να αλλάξουν τα πάντα εν ριπή οφθαλμού. Εκεί που το απόλυτο trend είναι η μοριακή κουζίνα, επιστρέφουμε στη λογική της βιωσιμότητας, της εποχικότητας και του «farm-to-table». Από την αποθέωση της χορτοφαγικής και vegan διατροφής επιστρέφουμε στα steak houses και στα μπάρμπεκιου. Το black tie στυλ δίνει τη θέση του στο casual, ενώ και η εξέλιξη της τεχνολογίας επιβάλλει συνεχώς καινούργιους κανόνες και concept στις κουζίνες των μεγάλων σεφ.

Μέσα λοιπόν σε όλη αυτή την υπερδραστηριότητα και στα αμέτρητα εστιατόρια που ανοίγουν το ένα μετά το άλλο σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, ένα πράγμα παραμένει ίδιο: η γεύση. Οποια κι αν είναι η προτίμηση του καθενός, οι διατροφικές του συνήθειες και οι οικολογικές του ανησυχίες, ο τελικός, καθοριστικός παράγοντας επιλογής ενός εστιατορίου είναι η νοστιμιά των πιάτων του και η ποιότητα των υλικών του. Στα εστιατόρια που παρουσιάζουμε, αυτός ο παράγοντας είναι δεδομένος και το βασικό κριτήριο επιλογής. Μερικά αποτελούν σταθερές αξίες στο fine dining και άλλα είναι ενδιαφέρουσες new entries που ανυπομονούμε να δούμε από κοντά – COVID-19 επιτρεπούσης. Μέχρι τότε θα αρκεστούμε στη νοερή επίσκεψη και απόλαυση. Καλή όρεξη!

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω