Ο Δημήτρης Καλλιάνος κατέληξε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν», εκεί όπου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μετεωρολόγος του MEGA εκλιπαρούσε τους γιατρούς να τον βάλουν νωρίτερα, μήπως και τα καταφέρει. Μόλις δύο ημέρες πριν, με ένα συγκλονιστικό βίντεο ο Γιάννης Καλλιάνος είχε μιλήσει για τη μεγάλη μάχη που έδινε ο πατέρας του.

Μιλώντας στο LIVE NEWS ο βουλευτής της ΝΔ προχώρησε σε αποκαλύψεις. «Ο πατέρας μου τώρα θα μπορούσε να είναι μαζί μας. Σήμερα θα δώσω κάποια συγκλονιστικά στοιχεία: ο πατέρας μου έφυγε με εικόνα σήψης από το νοσοκομείο της Βούλας και πήγε στην Αγγειοχειρουργική Κλινική στο Αττικόν, όπου εκεί τον έβαλαν σε ένα δωμάτιο με έναν άλλον ασθενή δίπλα του, ήταν μια απλή κλίνη. Μέσα στην κλίνη αυτή ακρωτηριάστηκε το μεγάλο δάχτυλο ποδιού του πατέρα μου.

Να ρωτήσω λοιπόν αυτό λέει το πρωτόκολλο; Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι έβγαλε μια ανακοίνωση το Αττικόν που έλεγε αναλυτικά όλες τις παθήσεις το πατέρα μου. Αυτό είναι κακούργημα» ανέφερε χαρακτηριστικά

Στην συνέχεια ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι έχει λάβει πολλά μηνύματα από πολίτες που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις κι αποκάλυψε ο κ. Καλλιάνος ότι σε επικοινωνία που είχε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας, με την ιατρική ομάδα που παρακολουθούσε τον πάτερα του βουλευτή έλαβε διαβεβαιώσεις ότι η κατάσταση της υγείας του βαίνει καλή.

«Η μητέρα μου έκανε δώρο στο γιατρό που χειρούργησε τον πατέρα μου»

Συγκλονίζει η μητέρα του Γιάννη Καλλιάνου μιλώντας για τον θάνατο του συζύγου της και καταγγέλλοντας τον θεράποντα γιατρό του, καθηγητή Αγγειοχειρουργικής, ότι «πήρε το φάκελο με τα χρήματα για να καλυτερεύσει τη ζωή του άντρα μου και τελικά τον πέθανε».

Πάνω στο ζήτημα αυτό σχολίασε ο Γιάννης Καλλιάνος: «Η μητέρα ένιωσε την ανάγκη να κάνει ένα δώρο στον γιατρό που χειρούργησε τον μπαμπά μου μέσα στο δωμάτιο. Του έδωσε ένα χρηματικό ποσό. Εγώ πάνω στο θυμό μου του έστειλα μήνυμα και του είπα ”να δώσετε πίσω στην μαμά μου το δώρο” και μου απάντησε ότι θα έπρεπε να ντρέπομαι που το ζητάω πίσω».

Νίκος Καπραβέλος: «Από την πρώτη στιγμή, εάν ήμουν εγώ ο γιατρός, θα πήγαινε σε ΜΑΦ, χωρίς διασωλήνωση»

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, διέταξε η διοίκηση του νοσοκομείου, «Αττικόν», όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν με το οποίο γνωστοποιείται ο θάνατος του ασθενή.

Στο LIVE NEWS μίλησε ο Νίκος Καπραβέλος, συντονιστής διευθυντής Β’ ΜΕΘ Παπανικολάου. «Δεν έγιναν σωστά πράγματα. Ένας ασθενής 86 χρονών ήθελε αυξημένη φροντίδα. Είναι λάθος η διασωλήνωση του ασθενούς σε αυτή την ηλικία αλλά έχουμε μέσα που μπορούμε να τον βοηθήσουμε. Χάνονται άδικα ασθενείς. Από την πρώτη στιγμή, εάν ήμουν εγώ ο γιατρός, θα πήγαινε σε ΜΑΦ, χωρίς διασωλήνωση. Η ΜΕΘ έχει τριπλό έργο στην Ελλάδα, άρα είναι λάθος ιατρικό να αφήσεις έναν ασθενή που χρειάζεται αυξημένη φροντίδα, σε απλό θάλαμο.

Ένας ασθενής με υποκείμενα νοσήματα, μέσα σε 2-3 μέρες θα πέσει σε μία επικίνδυνη κατάσταση για τη ζωή του ενώ άμα είχε μπει θα είχε αποτραπεί. Κάθε μέρα βάζουμε ανθρώπους στην εντατική. Δυστυχώς στην Ελλάδα, δεν υπάρχει διάκριση στις μονάδες και γι΄ αυτό το βάρος πέφτει στις ΜΕΘ».