Με τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα να αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο όλων των πωλήσεων της Kia στην Ευρώπη, η κορεατική εταιρεία κατέγραψε αύξηση ταξινομήσεων για τα δύο πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα (τα e-Niro και e-Soul) κατά 65% (στις 12.522 μονάδες) αλλά και υψηλότερο κατά 3,5% μερίδιο αγοράς το πρώτο εξάμηνο του 2020.
Παράλληλα οι πωλήσεις των Plug-in Hybrid (PHEV) μοντέλων της αυξήθηκαν κατά 29,4% (στις 11.177 μονάδες) μετά το λανσάρισμα των νέων Ceed Sportswagon και XCeed Plug-in Hybrid και τις αυξανόμενες πωλήσεις του Niro Plug-in Hybrid.
Επίσης, οι πωλήσεις των εκδόσεων Ηπιας Υβριδικής Τεχνολογίας (MHEV) αυξήθηκαν κατά 181%, με τα διακριτικά «EcoDynamics +» που την εκφράζουν να βρίσκονται τόσο στην τετραμελή γκάμα του Ceed όσο και στο Sportage.
Σημαντική βελτίωση μεγεθών συναντάται συνολικά στην εξηλεκτρισμένη γκάμα του Niro – που περιλαμβάνει εκδόσεις HEV, PHEV και EV – με συνολικά 27.030 μονάδες, αριθμός που υπερέβη τις 23.474 πωλήσεις του Stonic και τις 21.214 πωλήσεις του Picanto. Η γκάμα του Ceed (Ceed, Ceed Sportswagon, ProCeed και XCeed) με 48.158 μονάδες και το Sportage με 33.292 μονάδες συμπλήρωσαν την κατάταξη των πωλήσεων ανά μοντέλο.
Η ηγεσία της KIA αναμένει ανάκαμψη της ευρωπαϊκής αγοράς το δεύτερο εξάμηνο του 2020, όταν θα λανσάρει την τέταρτη γενιά του Sorento και θα προχωρήσει σε σειρά αναβαθμίσεων στα δημοφιλή μοντέλα της κατηγορίας Α και Β, το Picanto και το Rio.