Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκης βρισκόταν στα Χανιά και δεν παρέστη στην ορκωμοσία του γιου του Κυριάκου (φωτογραφία) ως υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Για να τον τιμήσει, όπως έλεγε, πήγε την Πέμπτη στο νέο γραφείο του γιου του. Και κατά την επίσκεψή του συνέβησαν ορισμένα αξιοπερίεργα πράγματα τα οποία ευθύς αμέσως σας μεταφέρω:
***
Πρώτον, ο πατήρ Μητσοτάκης δεν ζήτησε από τον υιό Μητσοτάκη κανένα… ρουσφέτι (και αυτό αποτελεί είδηση, διότι αλλιώς μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν ο Επίτιμος με τους υπουργούς). Δεύτερον, όπως είπε, ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόταν το συγκεκριμένο κτίριο. Απλώς, διευκρίνισε, δεν έτυχε στο παρελθόν. Το κτίριο όμως και την ιστορία του τη γνώριζε πολύ καλά ο Επίτιμος, αφού είπε στον έκπληκτο υιό υπουργό ότι «κάποτε στην Αθηναϊκή Λέσχη οι παλαιοί ιδιοκτήτες του το έπαιξαν και το έχασαν σε μια ζαριά». Σταμάτησε εκεί και δεν θέλησε να πληροφορήσει τον υπουργό ποιος ήταν αυτός που παίζει στα ζάρια ένα ολόκληρο κτίριο που εν συνεχεία έγινε υπουργείο.
Η λοχίας… Σουλτς


Με τις αθλιότητες που εκστόμισε η κυρία Ελένη Ζαρούλια (σύζυγος του κ. Ν. Μιχαλολιάκου) διεκδικεί πλέον, όπως πληροφορήθηκα, ρόλο-μερίδιο εξουσίας στην ακροδεξιά οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ποιον όμως ρόλο; Αυτόν του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του εθνικιστικού μορφώματος. Αυτή η έξαρση κατάπτυστων ύβρεων τελευταίως (και μάλιστα στη Βουλή) από την κυρία Ζαρούλια έχει στόχο την αναβάθμισή της στη συνείδηση των κομματικών στελεχών. Οσο πιο πολύ βρίζεις το σύστημα, νομίζουν, τόσο πιο ψηλά ανεβαίνει κανείς στην ιεραρχία.
***
Αν τελικά η κυρία Ζαρούλια (ή «λοχίας Σουλτς», όπως την αποκαλούν στο κόμμα της) προωθηθεί προς την Ευρωβουλή, τότε ανοίγει ο δρόμος για τη Βουλή για την κόρη του ζεύγους Ουρανία, η οποία είναι προσωπική φίλη του βουλευτή του κόμματος κ. Ματθαιόπουλου. Ετσι σιγά-σιγά όλη η οικογένεια Μιχαλολιάκου αναμένεται να βολευτεί.
***
Πάντως η πρώτη επαφή της κυρίας Ζαρούλια με κοινοβουλευτικά ευρωπαϊκά κόμματα δεν ήταν καθόλου ευχάριστη, αφού οι ευρωπαϊκές οργανώσεις είχαν αντιδράσει έντονα όταν βρέθηκε αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή για την Ισότητα και τον Αγώνα κατά των διακρίσεων της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης. Δεν ήταν λίγοι μάλιστα αυτοί που ζητούσαν τη διαγραφή της. Ισως αυτός να ήταν και ο λόγος που πήγε σε μόνο μία συνεδρίαση. Εκτοτε εξαφανίστηκε. Και τούτο γιατί φέρεται συχνά να πρωταγωνιστεί σε ρατσιστικές δηλώσεις (αν και μαθαίνω ότι ένας στενός συγγενής της είναι νυμφευμένος με Κινέζα) και σε υβριστικά σχόλια. Και όλα αυτά από το 1985, από τότε που γνώρισε τον κ. Μιχαλολιάκο στα γραφεία της ΕΠΕΝ. Μετά τον γάμο της ήταν οδηγός του «αρχηγού» ώσπου να εισέλθει στη Βουλή.
Οι «απόγονοι» των SA


Θέμα στη «Washington Post» έγινε ο ναζιστικός ύμνος που ακουγόταν στο λεγόμενο «συσσίτιο» της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Αττικής. Πρόκειται για τον μεταφρασμένο ύμνο των ταγμάτων εφόδου των SΑ «Ορθό το Λάβαρο» που η Χρυσή Αυγή πολλές φορές στο παρελθόν πρόβαλλε στις εκδηλώσεις της. Η αμερικανική εφημερίδα πάντως σημειώνει ότι το συγκεκριμένο τραγούδι έχει απαγορευθεί στη Γερμανία.
***
«Το έγκλημα ήταν ότι θέλαμε να μοιράσουμε τρόφιμα για τους Ελληνες και μόνον» έλεγε ο κ. Μιχαλολιάκος από την πλατεία Αττικής. Οι παλαιότεροι στο εθνικιστικό αυτό μόρφωμα σίγουρα θα θυμούνται τις δηλώσεις που έκανε ο «αρχηγός» τους όταν ο κ. Γ. Καρατζαφέρης διοργάνωσε μια τέτοια εκδήλωση έξω από τα γραφεία του ΛΑΟΣ. Ο κ. Μιχαλολιάκος χαρακτήρισε την πράξη του κ. Καρατζαφέρη «κοροϊδία», ότι δηλαδή υποχρεώνει τους Ελληνες να στέκονται σε ουρές για να ζητιανεύουν και ότι όσοι θέλουν να βοηθήσουν τους έχοντες ανάγκη μπορούν να το κάνουν χωρίς τυμπανοκρουσίες.
Φωτογραφική διάταξη


Στην αναμπουμπούλα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών κάποιοι επιτήδειοι βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν φωτογραφικές διατάξεις για διαγωνισμούς. Θέλετε ένα παράδειγμα; Προκηρύχθηκε μειοδοτικός διαγωνισμός για την καθαριότητα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μοναδικός όρος, να «έχουν ειδίκευση στον στεγασμένο χώρο των… αποχωρητηρίων». Το έργο είναι της τάξεως των 9 εκατ. ευρώ και, όπως αντιλαμβάνεστε, το θέμα είναι αρκετά σοβαρό αφού ήδη δόθηκε σε συγκεκριμένη εταιρεία. Μόλις είδε τη σύμβαση ο εισαγγελέας που ελέγχει τις συμβάσεις του Δημοσίου κ. Βασ. Φλωρίδης πετάχτηκε από τη θέση του: «Είναι δυνατόν να θέλουν ειδίκευση για τον καθαρισμό αποχωρητηρίων; Τι είδους αποχωρητήρια χρησιμοποιεί το Πανεπιστήμιο Αθηνών;» είπε και την απέρριψε πάραυτα. Τώρα που φεύγει από τη θέση του (έχει παραιτηθεί) γλίτωσε άλλα 9 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο.

HeliosPlus