Σε ένα δωμάτιο του Motion Picture and Television Fund Home, ενός γηροκομείου για ανθρώπους του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, οι 89χρονες (με διαφορά μερικών μηνών) ηθοποιοί Μπάρμπαρα Κόλενταϊν και Κάθριν Μακ Γκρέγκορ δείπνησαν μαζί και τσούγκρισαν τα ποτήρια τους στη μνήμη «του υπέροχου συζύγου που χάσαμε και οι δύο». Τιμώντας με αυτόν τον τρυφερό τρόπο τον σύζυγο της πρώτης στην πραγματική ζωή και της δεύτερης στην τηλεόραση, ο οποίος μερικές ημέρες πριν είχε αποχαιρετήσει τον μάταιο τούτο κόσμο.
Ο λόγος για τον Ρίτσαρντ Μπουλ, ο οποίος έγινε γνωστός και στο ελληνικό κοινό από τον ρόλο του μπακάλη κ. Ολεσον στο κοσμαγάπητο τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 σίριαλ «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι». Ο 89χρονος ηθοποιός άφησε την τελευταία πνοή του στο γηροκομείο όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια με την επίσης ηθοποιό σύζυγό του, στο ίδιο ίδρυμα που είχε αποσυρθεί και η… κυρία Ολεσον (τον ρόλο της οποίας ερμήνευε βεβαίως η Μακ Γκρέγκορ). Και επιβεβαίωσε με τον θάνατό του ότι μια πραγματικά μεγάλη επιτυχία αλλά και ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης, ο οποίος υπήρξε και ιδανικός συνάδελφος, δεν ξεχνιούνται όσα χρόνια και αν περάσουν.
Εκατοντάδες τα μηνύματα στο Twitter από εκείνους που μεγάλωσαν παρακολουθώντας το σίριαλ στο οποίο ο Μπουλ όφειλε τη φήμη του, αλλά και από τους συνεργάτες του. Πρώτη-πρώτη έσπευσε να τον αποχαιρετήσει η… κακομαθημένη τηλεοπτική κόρη του Νέλι, κατά κόσμον Αλισον Αρνγκριμ, τουιτάροντας «Καληνύχτα, μπαμπά» («Good night, Pa!») και δηλώνοντας: «Ολοι τον αγαπούσαμε τόσο πολύ! Υπήρξαν αναρτήσεις με συλλυπητήρια σε έξι γλώσσες στη σελίδα μου στο Facebook από θαυμαστές του». Λίγο μετά η ηθοποιός Μελίσα Γκίλμπερτ που πρωταγωνιστούσε στο σίριαλ ως Λόρα Ινγκαλς έγραψε στον δικό της λογαριασμό: «Αυτός ο άντρας θα μας λείψει. Σε αποχαιρετώ, Ρίτσαρντ! Το να δουλεύει κανείς μαζί σου ήταν πραγματική χαρά, όπως χαρά ήταν και να είναι κανείς φίλος σου!».

Δημοσιεύτηκε στο helios plus στις 10 Φεβρουαρίου 2014

HeliosPlus