ΥΛΙΚΑ (για 1 τσέρκι διαμέτρου 24 εκ.) Για τη βάση 120 γρ. κρίθινα παξιμάδια (ντάκοι) 60 γρ. καρύδια, τριμμένα 70 γρ. μέλι 80 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε θ.δ. ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη Για την κρέμα 1 ακτινίδιο, καθαρισμένο, σε κύβους 1 πορτοκάλι, καθαρισμένο, σε κύβους 2 φύλλα ζελατίνης των 10 γρ. το καθένα, μουλιασμένα […]
ΥΛΙΚΑ (για ένα μικρό πυρέξ) 1 στήθος κοτόπουλου, 100-120 γρ. 1 κομμάτι φλούδα και 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου 5 κόκκους μαστίχας 230 γρ. ζάχαρη {{{ moto }}} 60 γρ. κορν φλάουρ 80 γρ. ρυζάλευρο 1 λίτρο γάλα 1 βανιλίνη ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη περίπου 200 γρ. καστανή ζάχαρη, για το πασπάλισμα περίπου 100 […]
ΥΛΙΚΑ (για 2 ταρτιέρες διαμέτρου 22 εκ.) Για τη ζύμη 2 μικρά αβγά 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε θ.δ. 160 γρ. ζάχαρη άχνη ξύσμα από 2 λάιμ 1 βανιλίνη 520 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 πρέζα αλάτι Για την κρέμα 120 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ 100 ml νερό ξύσμα από 3 λάιμ και […]